Zeytin yaprağı mucizesi

Zeytin, yağıyla ve meyvesiyle mutfaklar için tam bir hazine. Gün geçmiyor ki zeytin yağı veya zeytinin sağlığa olumlu etkileriyle ilgili yeni bir bilimsel araştırma ortaya çıkmasın.

Zeytin yaprağı mucizesi

Olay Gazetesi yazarı Dr. Mete Ekşioğlu da bugünkü köşesinde zeytinden gelen sağlığa değiniyor. Ancak bu defa sağlığın kaynağı zeytinin yağı veya meyvesi değil yaprağı.

Dr. Ekşioğlu yazısında zeytin yaprağının nasıl kullanılacağını ve nelere iyi geldiğini tek tek anlatıyor.

Zeytin Yaprağı

Yıllar önce mekânı cennet olsun hocam Prof.Dr.Ahmet Aydın bahsetmişti zeytin yaprağının faydalarından. Yine ülkemizin kıymetli bilim insanlarından Prof.Dr.Erdem Yeşilada’nın da bu konu ile ilgili kitaplarında bol bol makalelere rastlarsınız. Aşağıda yazdığım bilgiler ise 12.01.2018 tarihli güncel bir ingilizce makaleden çevirilmiştir. 65 derece ısıdaki bir fırında zeytin yapraklarını kurutup ince, adeta toz halinde kıyıyor ve 1 su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı koyarak 10 dk. demliyorsunuz.

Dr. Mete Ekşioğlu’nun yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X