Olay Gazetesi yazarı Dr. Mete Ekşioğlu da bugünkü köşesinde zeytinden gelen sağlığa değiniyor. Ancak bu defa sağlığın kaynağı zeytinin yağı veya meyvesi değil yaprağı.
Dr. Ekşioğlu yazısında zeytin yaprağının nasıl kullanılacağını ve nelere iyi geldiğini tek tek anlatıyor.
Zeytin Yaprağı
Yıllar önce mekânı cennet olsun hocam Prof.Dr.Ahmet Aydın bahsetmişti zeytin yaprağının faydalarından. Yine ülkemizin kıymetli bilim insanlarından Prof.Dr.Erdem Yeşilada’nın da bu konu ile ilgili kitaplarında bol bol makalelere rastlarsınız. Aşağıda yazdığım bilgiler ise 12.01.2018 tarihli güncel bir ingilizce makaleden çevirilmiştir. 65 derece ısıdaki bir fırında zeytin yapraklarını kurutup ince, adeta toz halinde kıyıyor ve 1 su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı koyarak 10 dk. demliyorsunuz.