Zeytin tanıtımına meclisten destek

Gemlik Belediyesi’nin mayıs ayı olağan ikinci oturumunda, Gemlik Zeytini’ne destek verilmesi istendi.

Zeytin tanıtımına meclisten destek

CEMAL KIRGIZ

Gündem maddeleri öncesi söz alan MHP’li Mahmut Solaksubaşı, Gemlik’in en önemli marka değerinin Gemlik Zeytini olduğunu vurgulayarak, ilçenin dört bir yanına zeytin ağacı dikilmesi gerektiğini söyledi. Şehir içinde de zeytin ağaçları bulunması gerektiğine işaret eden Solaksubaşı, zeytin işleme merkezi kararının da belediye meclisince bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Mahmut Solaksubaşı, Marmarabirlik, GTSO, GTB gibi büyük kurumların da katkısının alınmasını talep etti. CHP’li Özgür Aksoy’da, Gemlik Zeytini’nin ilçede marka değer olmaktan çok sembolik bir anlam ifade ettiğini ifade ederek, belediye meclisinin ve belediye başkanlığının bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini anlattı. 

Gündem dışı başlayan Gemlik Zeytini konusundaki açıklamalara yanıt veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, depolama işleme tesisi sıkıntısının aşılmasıyla, Akhisar’a, Orhangazi’ye kaçan Gemlik zeytincisinin geri döndürülebileceğini kaydetti. “Süreç olumsuz olarak devam ediyor. Bunun önüne geçmenin yolu, zeytincilerimize uygun ortam bulmaktır” diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, depolama planlarının onaylanması sonrasında, kamyon garajının serbest bölge depolama alanına aktarılacağını, belediyeye ait 10 dönümlük kamyon garajı arazisinin de lisanslı depolama, zeytin tuzlama ve işleme merkezi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X