YÖK’ten rektörlere ‘FETÖ ile mücadele’ talimatı

YÖK, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, sonucun 5 Ağustos’a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.

YÖK’ten rektörlere ‘FETÖ ile mücadele’ talimatı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tüm rektörlerden üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos’a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini talep etti.

YÖK’ten yapılan açıklamada, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine konuya ilişkin yazı gönderildiği bildirildi. 

Yazıda, FETÖ/PDY terör örgütüne destek ya da yardımcı olduğundan şüphelenilen personele daha önceden de talep edildiği üzere derhal işlem yapılmasının istendiği, ayrıca bu kişilerin yükseköğretim kurumlarında yönetimsel zafiyet oluşturabilecek bir mevkide görev yapıyor iseler, beklemeksizin görevden alınmasının talep edildiği aktarıldı. 

Yazıda, “Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan üniversitenizdeki rektör yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, şube müdürü ve daha üst görevde bulunan yöneticiler ile öğretim elemanı (yabancı uyruklular dahil) ve diğer çalışanların durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılması ve sonucundan 5 Ağustos 2016’ya kadar Başkanlığımıza bilgi verilmesini önemle rica ederiz.” ifadeleri kaydedildi.

“Akademisyenlerin yurt dışı görevlendirmeleri durduruldu”

YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelere konu hakkında bir yazı gönderildiği bildirildi. 

Yazıda, “İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun’un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.” ifadelerine yer verildiği bildirildi. 

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun’un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB’in onayından geçtiği aktarıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X