Kentsel dönüşüm hamlesi ile ilçedeki konutların güvenli hale gelmesini sağlayan Yıldırım Belediyesi, diğer yandan da muhtemel afetlere karşı hazır bekliyor.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Afetler yaşanmadan önlemini almak yalnızca kamu kurumlarının değil, tüm vatandaşlarımızın görevi. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu unutmamalıyız. 1903 yılından bugüne kadar yaşanan 130 depremde 110 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. 2 milyon evimiz yıkılırken milyonlarca ev ise hasar gördü. 1999 yılında yaşadığımız Gölcük depreminde milli gelirimizin yüzde 15’ini kaybettik. Bu açıdan yaşanacak afet durumlarına karşı tedbirimizi almak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
Vatandaşları kaçak ve riskli binalardan uzak durmaları konusunda da uyaran ve afetlerdeki zararı asgari seviyeye indirmenin yolunun halkı bilinçlendirmekten geçtiğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu doğrultuda okullarımızla, sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa bilinçlendirme toplantıları düzenliyoruz. Diğer aşama ise afetler sonrasındaki zararları azaltmak için hazırlık yapmak. Yıldırım Belediyesi, gerek personel gerekse ekipman olarak da afetlere karşı 7/24 hazır durumda. Mahalle konaklarımızda içinde gerekli araç ve gereçlerin yer aldığı deprem depoları bulunduruyoruz. Yıldırım Arama Kurtarma Ekibi’nin de sahip olduğu tam teçhizatlı araçların içinde demir ve beton kesme-ayırma makineleri, 10 tondan fazla yük kaldıracak hava yastıkları, destek üniteleri ve su tahliye motorları bulunuyor. Bu sayede arama çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürüterek kazazedelere en kısa sürede ulaşma imkanına sahibiz” dedi.
Öte yandan, Yıldırım Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Haftası münasebetiyle Kent Meydanı’nda stant açarak, vatandaşları doğal afetler ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirdi.