Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı

“Mahallenin Muhtarları” dizisindeki rolüyle akıllarda yer eden Sevil Üstekin hayatını kaybetti.

Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı

Kapıcılar Kralı, Şaban Oğlu Şaban ve Mahallenin Muhtarları gibi yapımlarda rol alan usta oyuncu Sevil Üstekin 79 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun vefatını Film-San Vakfı duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, hayatını kaybeden sanatçı Sevil Üstekin için taziye mesajı yayımladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, “Sanat dünyamızın sevilen oyuncularından kıymetli sanatçı Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin, 1 Aralık 1945 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesinde okudu. Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) 3 yıl eğitim gördü.

1969’da Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı.

Burada tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan İsmet Üstekin ile evlendi.

Kemal Sunal ile Kapıcılar Kralı filminde oynadı. 1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu, Garip ve Şalvar Davası filmlerinde de oynadı.

1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisinde 10 yıl süreyle “Müzevir Müzeyyen” karakterini canlandırdı. Daha sonra ise, Koçum Benim, Erkeksen Seyret ve Memur Muzaffer dizilerinde rol aldı.

2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yerden Yüksek dizisinde “Ülfet Nine” rolünü canlandı.

İki kez Avni Dilligil Ödülü kazanan sanatçının, bir de TV ödülü vardır.

Üstekin, Kapıcılar Kralı filminde Kemal Sunal ile birlikte rol aldu ve Kapıcı Seyit’in karısı Hacer’i canlandırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X