Mustafa Özdal
Mustafa Özdal
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan iddialı açıklamalar

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, dün medyada konuğumuz oldu.

OLAY TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat ve OLAY TV Program Müdürü Uygar Külhaşoğlu’nun da katıldığı sohbette, seçim beyannamesinden Bursa mitingine varıncaya kadar, son güncel gelişmeleri konuştuk Büyükataman‘la.

MHP Bursa mitinginin tarihi 8 Mayıs.

MHP’liler bu mitinge büyük önem veriyor.

Öyle ki Büyükataman, “Bursa’nın en büyük mitingine hazırlanıyoruz” diyecek kadar iddialı konuştu.

Koalisyon iddialarına bakış açısı da aynıydı Ataman’ın.

Nitekim, “hiçbir partiyle koalisyon düşünmüyoruz, hedefimiz tek başına iktidar” diyerek, bir algı operasyonunun altını çizdi.

Yani, MHP’nin, CHP ve HDP ile anılmasından oldukça rahatsızdı Ataman.

Bu noktada, CHP‘ye de sert eleştirileri vardı Ataman‘ın.

Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının son günlerde HDP‘nın barajı aşma konusundaki sözlerini hayretle karşıladığını söyledi, AKP‘nin seçim sonrası HDP ile koalisyon hazırlığı yaptığını ileri sürdü.

Gelelim 3 Mayıs Türkçülük Günü‘nde açıklayacakları seçim beyannamesine.

Daha da önce de Büyükataman’ın beyannameyle ilgili söylediklerini yazmıştım.

Bu açıklamasından farklı olarak Büyükataman’ın, ‘toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ancak ayakları yere basan bir beyanname açıklayacağız’ sözlerini paylaşmış olayım.

Son olarak Ataman’ın, “halkın MHP’ye gün geçtikçe daha fazla yöneldiği” iddiasının altını çizeyim.

Partinin genel sekreteri olarak, Büyükataman’ın söylediklerini taraflı bulabilirsiniz.

Ancak, son yıllarda MHP‘nin, böylesine iştahlı bir şekilde seçime hazırlandığına tanık olmamıştık.

Mİtingler başladıktan sonra, daha sağlıklı yorumlar yapabileceğiz hiç kuşkusuz.

 

Bir eczacı teknisyeninin isyanı!

 

Bursa Ecazı Odası‘nın, İl Sağlık Müdürlüğü‘ne, ‘Bursa’daki eczaneler, yaz mevsiminde de saat 18,00’de kapansın‘ teklifine değindiğim yazıdan sonra, bir eczacı teknisyeni, elektronik ileti yoluyla, düşüncelerini paylaşmış.

Mektubu paylaşacağım ama okuyucum yazımı yanlış yorumlamış.

Çünkü kamu menfaati gereği, eczanelerin saat 18,00’de kapanmaması gerektiğini yazmıştım.

Ancak bunun için, eczanelerde çalışan personelin fazla mesai ücretlerinin ödenmemesini savunmadım.

Aksine, eczane sahiplerinin hem Bursalıları düşünerek geç kapatmalarını hem de personellerini mağdur etmeden fazla mesai ücretlerini ödemeleri gerektiğini savunuyorum.

Aşağıda okuyacağınız bir eczacı teknisyeninin verdiği bilgilerse beni hayrete düşürdü.

Mektup, bir suç duyurusu olarak bile değerlendirilebilir:

İş Kanunu‘na göre haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla mesai olarak tanımlanır. Fazla mesai süresinin toplamı da yıllık 270 saatten fazla olamaz. Bursa merkezde çalışan bir eczane teknisyeninin yıllık çalışma saatlerini hesaplayalım. Eczaneler 08,30’da açılıp 18:00’de kapanıyor. Günlük çalışma süremiz 9,5 saat. Öğle tatili filan yok. Haftada 6 gün toplam 57 saat çalışıyoruz. Yani kanunda belirtilenden 12 saat fazla çalışıyoruz. Ayda 48 saat, yılda da 576 saat yapıyor. Kanunda belirtilenin 2 katından bile fazla. Yaz saati uygulaması 7 ay sürüyor. Günlük 10,5 saat, haftalık 63 saat mesai yapıyoruz. Haftada 18 saat fazla mesai demek ayda 72 saat, 7 ayda da 504 saat fazla mesai demek. Kış saatindeki fazla mesaiyle topladığımızda, yıllık toplam 744 saat fazla mesai yapar. Nöbetleri de ekledik mi 800‘den fazla saat eder. Yani kanunda belirtilenin 3 katı. Saatler harici bir de ücret meselesi vardı değil mi? Öyle bir ücret yok. Eczacıların çoğu çalışanlarını asgari ücretten sigortalı gösterir, maaşını da elden verir. Fazla mesai ücretiniyse biz teknisyenler rüyamızda bile göremeyiz. Yani işin özü biz teknisyenler bir kuruş fazla mesai ücreti almadan yılda 800 saat fazla mesai yaparız ama hakkımızı aradığımızda da karşımıza ‘kamu menfaati’ diye bir şey çıkar. Peki bizim menfaatlerimiz, bizim hayatımız ? Yılda, yaklaşık 3 ay fazladan çalışıp bir kuruş ücret almıyoruz. İşten eve dönerken eczaneler kapandığı için ilaç alamayanlara bir sorun bakalım 3 ay boyunca bedava çalışmayı kabul ederler mi? İşten çıkanların ilaç almasının tek yolu eczanelerin 19,00’da kapanması değildir. Sizin de dediğiniz gibi nöbetçi eczane sayısı arttırılabilir.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X