2022 Bursa için Türk dünyası vitrinine çıkacağı bir yıl olacak.
Türk Devletleri Teşkilatı’nın kültür sanat örgütü TÜRKSOY tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa artık yavaş yavaş sahaya çıkıyor.
Bu amaçla örgütün Ankara’daki sekretarya binası önüne Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dev bir pano asıldı.
Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti oluşunu simgeleyen ve kentimizin sembollerinin de yer aldığı o pano ile etkinlikler de resmen başlamış oldu.
Bu ay içinde Uludağ’da Türk dünyası ülkelerinin kültür bakanlarının da katılacağı bir toplantı ile etkinlik takvimi ilan edilmiş olacak.
Diğer yandan, 2022 için Türk Dünyası’na kültür başkentliği yapacak olan Bursa bir yandan da Avrupa’ya açılmayı hedefliyor.
Avrupa Kültür Başkenti ödülüne aday olmak için de kollar sıvandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler bugün Sırbistan’da Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti standını açacak ve Avrupa Kültür Başkentliği ödülüne talip olduklarını da açıklayacak.
İki koldan tanıtım atağına kalkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, o ödülü Bursa’ya getirebilmek için de ikili ve diplomatik temaslarını sürdürecek.
Umarız, Sırbistan’dan da Avrupa Kültür Başkentliği unvanı için olumlu sinyaller alınır.
Bursa’nın bu konuda elinin güçlü olduğunu düşünüyoruz.
Avrupa Konseyi daha önce Bursa’yı Avrupa Şehri ilan etmişti.
Şimdi kültür başkentliği için de kentimizi listesine alacağını düşünüyoruz.
Bursa bu avantajını iyi kullanmalıdır.
Başköy kadınları minik Sefa için kolları sıvadı
Olay’ın dünkü manşetini okumuşsunuzdur.
‘Sefa’nın Cefası’ başlığıyla çıkan gazetemiz, hasta minik bir hemşerimiz için Bursalıları katkıya çağırmıştı.
Orhaneli ilçesinin Göynükbelen Mahallesi’nden minik Sefa’nın yaşama tutunabilmesi için yüksek maliyetli tedavi olması gerekiyor.
Ailesinin masrafları karşılaması mümkün değil. SMA hastası iki yaşındaki Sefa’nın yurtdışında tedavisi için tam 2.4 milyon dolara ihtiyaç var. Aile, Valilik izniyle yardım kampanyası açtı. Bursalılar minik Sefa’yı yaşatabilme adına seferber oldu.
Seferber olan başka hemşerilerimiz de var.
Su kaynaklarını kirleten mermer ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve yaptıkları ekmekleri satarak köylerine modern bir de cami kazandıran Başköy kadınları şimdi minik Sefa’nın hayata tutunabilmesi için fırın fırın ekmek yapıp satıyor. Elde edilen gelir Sefa’ın tedavisine bağışlanacak.
85 bin üyesi bulunan sosyal medya hesabı, ‘Dağlıyız Gururluyuz’ sayfasından da minik sefayı kurtarabilmek için bölge insanına çağrı yapılıyor. Bu sayede yüzlerce çuval hibe un Başköy’e ulaştırılmış.
Minik Sefa’yı yaşatabilme adına verilen mücadelenin hedefe ulaşmasını diliyoruz.
Zira, Bursa bu parayı toplayabilecek kadar hamiyetperver, hayırsever ve zengin bir kent.
İMO’da Cevat Şahin sahaya iniyor
Yeni yıl ile birlikte akademik meslek odaları ile esnaf odalarındaki kongre yarışı da başladı. Kimi odalar başkanlarını seçti. Esnaf odalarındaki yarışta sürpriz sonuçlar gelmeye başladı.
Çoğunun kongresi ise henüz yapılmadı. Akademik meslek odaları içinde İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin yeni dönem kongre hazırlığı da sürüyor. Mevcut Başkan Mehmet Albayrak’ın yeniden aday olmadığı, yerine Çalışma Grubu’nun yönetim içinden Cevat Şahin’i aday çıkardığını geçtiğimiz günlerde bu sütunlardan okuyucularımıza aktarmıştık.
Şahin, önümüzdeki cumartesi günü oda üyelerinin karşısına çıkıyor. Nilüfer Davet’teki kahvaltılı buluşmada Cevat Şahin adaylığını resmen duyuracak ve meslektaşlarından destek isteyecek.
Oda yönetimini 1994 yılından bu yana elinde tutan Çalışma Grubu’nun yeni dönem de yönetimi Çağdaş Mühendisler Grubu’na kaptırmamak için hummalı bir çalışma yaptığını duyuyoruz.
Bursa ile birlikte diğer il ve ilçelerde de temsilcilikleri yer alan İMO’da Kütahya ve Yalova gibi kentlerin mühendislerinin de kongre sonucuna etkisi bulunuyor.
Diğer yandan;
Çağdaş Mühendisler Grubu ise henüz adayını deklare etmiş değil. Hemen her dönem bu iki gurubun çekişmeli yarışına sahne olan İMO’da bakalım kez de çift listeli bir yarış olacak mı?