İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sorunlara yerinde anında müdahale

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart seçimlerinin ardından Bursa’daki yerel yönetimlerde farklı bakış açıları ve hizmet etme yöntemleri uygulanmaya başlandı.

Kanıksanmış, vatandaşa, muhtara sürekli yokuş yapan eski metotlar ve yöneticilerin yerine gelen yeni kadrolar, sahada bizzat sorunlara yerinde çözüm üretiyorlar.

Dün sabah Tahtakale’de bizzat bunun örneğine tanık olduk.

Muhtar Mehmet Yavuz’un bölgedeki komşu mahalle muhtarlarını da davet ettiği buluşmaya Osmangazi Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tolga Kornoşor da katıldı. O buluşmada Yıldırım’ın eski belediye başkanı Cüneyt Karlık da gözümüze ilişti.

Başkan Yardımcısı Kornoşor’un katıldığı toplantıda Tahtakale ile birlikte Kavaklı, İvazpaşa, Alipaşa, Orhanbey, Tuzpazarı, Nalbantoğlu, Mollagürani, Doğanbey, Tayakadın ve Maksem mahalle muhtarları da hazırdı.

Muhtarlar, karşılarında buldukları Başkan Yardımcısı Kornoşor’a sorunlarını ilettiler. Gördük ki, inşaat mühendisi olan Kornoşor’un bunlara anında müdahale edip, hatta kiminin de yerine giderek inceleyip, çözüm üretti.

Ev sahibi Tahkakale Muhtarı Yavuz da, Kornoşor’a meşhur Köylü Pazarı’nın yeniden kurulması ve mahallesindeki sıkıntılı sokaklara ilişkin taleplerini söyledi.

Muhtarlar, vatandaş ve mahalleli için büyük görülen küçük dokunuşlardan olumlu geri bildirimler aldıklarını vurgulayan Kornoşor, bu yaklaşımıyla Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da yükünü hafifletiyor.

Muhtarlardan isteklerinin takipçisi olmalarını isteyen Kornoşor, kendilerinin de eldeki imkânlar doğrultusunda bunlara yetişmeye çalıştıklarını, gelen her talebi değerlendirdiklerini anlattı. Seçim sonrası tebrik faslının ardından da artık mahallelerin taleplerine daha fazla zaman ayırmaya başladıklarının altını çizdi.

Bu yaklaşım belli ki, muhtarların da hoşuna gitmiş.

Teknik bir isimle sorunları çözmenin kolaylığının onlar da farkındalar. Yardımcıların bizzat muhtarların ayağına giderek sorunlara çare bulma girişimleri takdir topluyor.

Bu yönetim tarzı ilçenin geneline yayıldığında, Başkan Aydın’a da çok sorun iletilmeyecektir.

Kornoşor’un heyacanı ve muhtarlarla diyaloğu Osmangazi’nin geleceği için umut veriyor.

 

Provakasyon endişesi milli sevince ket vurdu

A Milli Futbol Takımı’mızın Avrupa Şampiyonası’nda sergilediği başarılı performans Türk milletini göğsünü kabartıyor.

Önceki akşam Avusturya’yı 2-1 yenen milli takımımız şampiyonada 16 yıl sonra çeyrek finale yükseldi. Futbolcumuz Arda Güler’in adrese teslim asistleri ve Merih Demiral’ın iki nefis golüyle şampiyonanın son 8 takımından biri olan milliler çeyrek finalde güçlü rakibi Hollanda ile eşleşti.

Milli maçı sıcak yaz akşamlarında parklarda ve meydanlarda kurulacak dev ekranlardan izlemek için belediyelerimiz de hazırlıklar yaptılar. Ancak, Kayseri’de patlak veren olaylar nedeniyle milli sevinç yaşayacaklarımızın arasına provokatörlerin katılabileceği endişesiyle Valilik Bursa genelindeki o programları iptal etti.

Dolayısıyla, sevincimiz kursakta kaldı. Cumartesi günü oynanacak Hollanda maçında bu iznin çıkacağını umut ediyoruz.

Elin yabancısı için kendimizi bu heyecandan mahrum bırakmamalıyız.

Bursalılar aralarına bozguncuları sokmayacaktır.

 

TBMM ötenaziyi tartışıyor Osmangazi ise kısırlaştırıyor

Sokaklardaki can dostlarımızın zaman zaman saldırganlaşması Türkiye’de yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Bu yüzden hayatını kaybeden yurttaşlarımız var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ise hayvanseverler ve karşıtları arasında kalmış vaziyette. İki taraftan da sorunun çözümü için baskı var. Sokak hayvanlarının saldırgan olanlarının ötenazi yoluyla ortadan kaldırılmasını öngören TBMM yasa taslağına veteriner hekimler karşı çıkıyor. Çıkacak ötenazi yasasına uymayacaklarını vurgulayanlar çoğunlukta.

Dün elektronik postamıza Osmangazi Belediyesi’nden buna ilişkin güzel bir haber düştü. Osmangazi Belediyesi ocak ayından bu yana ilçede 2 bin 170 sokak hayvanını kısırlaştırmış. Üstelik; Osmangazi, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında en fazla sokak hayvanı kısırlaştıran belediye durumunda.

Bu yetmemiş, son 6 ayda 297 kedi ve köpeği de sahiplendirmiş.

Geçmişte yakalanan sokak hayvanlarının, Dağ ilçeleri ormanlarına ve Uludağ’a bırakıldığı Osmangazi’den günümüze gerçek çözümde büyük yol alınmış. Kısırlaştırma ile hayvan popülasyonunun azaltılması hedefleniyor.

Başkan Erkan Aydın ve ekibini kutluyoruz.

Demek ki, başıboş sokak hayvanı sorununa öldürmeden de çözüm bulunabiliyormuş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X