İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçim Müdürü Us’un hızlı terfileri sürüyor

31 Mart yerel seçimleri sonrası Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet Us, BUSKİ Genel Müdürlüğü önündeki mazbata teslim töreninde yaptığı çıkışla Türkiye gündemine oturmuştu.

Devlet memurluğu ilkelerini tersyüz eden ve tarafsız bir seçim gerçekleştirmekle yükümlü İl Seçim Kurulu‘nu da töhmet altında bırakan Mehmet Us o çıkışının karşılığını şimdi fazlasıyla alıyor.

Gelişmeyi yaz başında bu sütunlardan okurlara ilk duyuranlardandık. Mazbata törenindeki amigovari tavrıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı‘nın tepkisini toplayan ve hakkında Adelet Bakanlığı‘nca başlatılan soruşturmanın ardında Orhangazi‘ye gönderilen Mehmet Us’un Seçim Kurulu’ndan Büyükşehir Belediyesi‘ne transfer edilerek ödüllendirileceğini aktarmıştık.

Temmuz başında Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçiş yapan Us, boş daire başkanı olarak atanmış ve terfi ettirilmişti.

Şimdi de görüyoruz ki, eski seçim müdürü Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine atanmış. Bu görevi, öncesinde aynı zamanda Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı da olan Güney Özkılınç yürütüyordu.

Us’un sıradaki görevinin Büyükşehir’de bir bürokratın gelebileceği en üst makamlardan biri olan Genel Sekreter Yardımcılığı olacağı ileri sürülüyor.

Mazbata töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey‘e daha fazla, daha fazla alkış istemenin sanırız en yüksek mükafatına ulaşmaya da bir basamak kalmış görünüyor. Veya, belki o atama da yapıldı.

Eski seçim müdürü Us’un önlenemez yükselişi ve dolgun maaşlı görevleri Büyükşehir Belediyesi‘ndeki çalışma barışını daha da bozacağı dillendiriliyor.

Us’un bir sonraki görevde yükseltmeyle Genel Sekreter Yardımcılığı‘nın ardından da emekli olacağı ve bol alkış talebinin karşılığını almış biçimde ömür boyu en yüksek maaşlı bürokrat olarak yaşamını sürdüreceği konuşuluyor.

 

SunExpress Bursa’dan Düsseldorf ve Stuttgart uçuşlarını erken başlattı

 Haberi geçtiğimiz gün Almira Otel‘de Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği toplantısında SunExpress Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu vermişti

Hatipoğlu, Bursa‘dan Kasım ayında başlayacak Antalya ve Çukurova uçuşlarının yanı sıra Almanya kentleri için de hazırlık olduğundan bahsetmiş ama isim vermemişti.

Almanya‘daki Bursalı turizm acentesi sahibi dostumuz Ali Şen arayıp bilgilendirdi.

Şirketin, Almanya‘daki acentelere Düsseldorf-Bursa ve Stuttgart-Bursa uçuşlarına ilişkin 23 Ekim’de yeni yaz programı ile birlikte başlayana ek yeni uçuş programını da duyurduğunu ve bilet satışlarının da başlatılacağını bildirdi.

SunExpress hızlı davranmış. Direkt uçuşlarla Almanya‘dan Türkiye‘ye daha fazla yolcu getirmeyi planlıyor. Fakat, Bursa rotasının kalıcılığı konusunda doğrusu çok ümitli değiliz.

 

Havalar iyiden iyiye soğudu tamamen yanan o evler için harekete geçildi mi?

Geçtiğimiz hafta Orhaneli ilçemizin Kabaklar Mahallesi‘nde akşam vakti çıkan yangında üç ev tamamen tahrip olmuştu. Kışın başladığı bugünlerde evlerini kaybeden üç aile şimdi destek bekliyor .

Elbette devlet, kaymakamlık, belediye harekete geçmiştir. Geçici olarak ailelere bir yer bulunmuştur. Fakat, hemen her afette vatandaşına müşfik elini uzatan devletimiz Kabaklar Mahallesi‘ndeki hemşerilerimizi de mağdur etmeden evlerini kısa sürede yapıp, teslim etmeli.

Orhaneli ilçemizin en yoksul mahallelerinden biri olan Kabaklar‘daki yurttaşlarımızı devlet yalnız bırakmamalı.

Kabaklar Mahallesi aynı zamanda topoğrafik olarak da ulaşımı en güç ve yerleşimi sarp ve tehlikeli bir bölge üzerinde konuşlu. Belki bu yanan üç ev vesilesi ile devlet orayı daha düz bir bölgeye taşıyabilir.

Çünkü; mahallenin kurulu olduğu bölgenin sarp olması nedeniyle devlet ve belediye hizmetlerinin götürülmesi de sıkıntılı.

Bölgeden elektronik postamıza gelen mesajda, hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle evlerin hızla yapılması isteniyor.

Ayrıca evleriyle birlikte tüm eşyalarını kaybeden aileye yaşam malzemesi de isteniyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi‘nden de beklentileri var.

Bölge STK‘larının, DAĞDER‘in de harekete geçmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X