İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Osmangazi’ye 853 milyonluk ek bütçe

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçim öncesi belediye başkanları seçimi riske etmeme adına, çalışanlarıyla sendikalar arasında yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde kesenin ağzını açmışlardı.

Şimdi görülüyor ki, bütçe hedeflerini de aşan oranlarda yapılan ücret artışları belediyeleri ve yeni seçilen başkanları zor sokmuş.

Osmangazi Belediyesi, dörtte üçü, yani 600 milyon lirası personel giderlerinde kullanılmak üzere yılın bitimine 2,5 ay kala 853 milyon 932 bin TL’lik ek bütçe hazırladı.

Dünkü Belediye Meclis oturumunda da Osmangazi Belediyesi’nin ek bütçesi oybirliğiyle kabul edildi.

Muhalefetin, ‘ek bütçeye seçim sonrası fazla personel alımından dolayı mı gerek duyuldu’ şeklindeki sorularına Başkan Erkan Aydın, enflasyon ve hayat pahalılığı göz önünde bulundurulmadan daha önce bütçede personel rakamları için doğru bir tahmin öngörülemediğini söyledi.

Aydın, görevi devraldıklarındaki personel sayılarının artmadığını, aksine daha da azaldığını, çalışan sayısın 31 Mart öncesine göre düştüğünü açıkladı.

Personel maliyetlerinin 1 Ocak’a göre yüzde 100 oranında artığına da işaret eden Aydın, en düşük işçi ücretlerinin net 41 bin TL, brüt 84 bin lira olduğunu söyledi. Aydın, yine mayıs ayında emlak vergilerinin ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yüzde 40’ının tahsil edilebildiğini hatırlattı.

Aydın, arsa satışlarını eleştiren AK Partili üyeye ise, “Hepsi önceki dönemden kararları alınmış ve satılmamış mülkler. Hiç birinin satış kararını biz almadık. Sadece seçim öncesi satılmayanları satacağız” diye yanıtladı.

Başkan Aydın yine muhalefet meclis üyelerinin Kavaklı Mahallesi’nde Sur dibindeki yıkımları henüz yapılmayan parsellere ilişkin sorularını yanıtlarken de, sürecin devam ettiğini, 6 parselden bazılarının idari mahkemelerden yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını fakat, buradaki binalarının önünde sonunda, er ya da geç yıkılıp, temizleneceğini söyledi.

Aydın, milletvekilliği döneminde de yaşanan heyelanın ardından bölgeye ilk gidenlerden olduğunu ve konuyu soru önergesi ile TBMM’ye taşıdığını da hatırlattı.

 

İsmet Paşa yerine ölen üyenin adını önerdiler

Öte yandan;

Osmangazi Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda Başkan Aydın’ın Hamitler’deki yeni bir rekreasyon alanı isminin İsmet Paşa Parkı olması önerisine AK Parti ve MHP grupları da farklı bir isim teklifi getirdiler.

Kısa bir süre önce vefat eden CHP’li Meclis Üyesi Alptuğ Memişoğlulları’nın isminin bu ilk parka verilmesini teklif eden üyelere, Başkan Aydın, “O’nu da bundan sonraki ilk oturumda kararlaştıralım. Komisyondan İsmet Paşa Parkı kararı çıkmış” diye yanıt verdi.

Diğer yandan; Yerel seçimlerin ardından Bursa Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılan Osmangazi Belediyesi, Ege ve Çevresi Belediyeler Birliği’ne üye olma kararı aldı.

AK Partili üyeler, Bursa’da belediyeler arasındaki birlik ve beraberliğin sürmesi gerektiğini hatırlatarak, Osmangazi’nin tekrar Bursa Belediyeler Birliği’ne üye olmasını istediler.

Başkan Aydın da kurulduğu yıldan bu yana o birliğin başkanlığını Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin ise 5. büyük ilçesi olan Osmangazi’nin yaptığını, fakat Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan son seçimde bunun değiştiğini hatırlattı.

Aydın, “Bu konuda katı bir tutumumuz yok. Zaman içinde değerlendiririz” dedi.

Bu arada kuruluş işlemleri Osmangazi Kültür İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Gazi Bitki Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Osmangazi Belediyesi’ne hibesi ve devri mecliste kabul edildi.

Osmangazi Belediyesi, OKİ ve OSPERAŞ’tan sonra Gazi Tarım AŞ’yi de bünyesine kattı.

 

Sahildeki çizimler neyi çağrıştırıyor?

Mudanya ilçemizin Güzelyalı semtinden oturan bir okurumuz, sahildeki kablo fabrikası altındaki duvara çizilmiş grafiti eserlerinin neyi çağrıştırdığını merak etmiş. Gönderdiği fotoğraflarla da konuyu gündeme getirmemizi ve yetkililerin dikkatlerini buraya çekmemizi istemiş.

Bugünlerde satanizmin gencecik kızları kurban seçtiğini, İstanbul’da bu sapkın hastalığa tutulmuş bir vahşinin 2 genç kızımızın acımasızca katline sebep olduğunu düşündüğümüzde, okurumuzun endişesine hak vermemek mümkün değil.

Duvarlardaki o sembol ve çizimlerin kendilerini rahatsız ettiğini düşünen bölge sakinlerinden bir okurumuz, bunun hangi belediye tarafından yapıldığını da merak ettiklerini vurgulamış.

Mudanya ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatlerine biz de sunmuş olalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X