İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Okur bakışı ve önerileri

Köşe Yazısını Dinle

Yazılarımızın sıkı takipçisi, ilham kaynaklarımız okurlarımızdan gelen istek, öneri ve eleştirilere de zaman zaman sütunlarımızda yer veriyoruz.

Bugün, dört ayrı okurumuzun, yazılarımız üzerine elektronik postamıza gönderdikleri mailleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bunlardan ilki Emre Şen’den gelen ileti.

Okurumuz, Osmangazi Belediyesi’nden kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmasını bekliyor.

“Osmangazi Belediyesi’nin görevi devraldığından beri kentsel dönüşüm adına çok hızlı olmadığını dile getirmenizi istiyorum. Osmangazi ilçesi, kentin yapı stoku en eski ve yorgun binalarla dolu. Bursa’nın boşa geçirecek tek bir günü dahi yok. Bu konuda Yıldırım Belediyesi başarılı. Samimi şekilde dönüşüm hizmeti yapıyor. Osmangazi’nin Santral Garaj altı mahalleleri 50-60 yıllık binalardan oluşuyor. Lütfen bu eleştirileri dile getirip, gündem oluşturmanızı rica ediyorum.”

Okurumuz Osmangazi’de dönüşümün hızlanmasını istiyor ama, mevcut çürük yapı adalarını boşaltıp, yıkıp, vatandaşı ikna ederek bu işe başlamak hemen olmuyor. Yeni yönetim, eskiden olduğu gibi boş arazilerde değil, eski, çürük, dayanıksız yapıların bulunduğu bölgelerde kentsel dönüşüme başlamak istiyor.

Kaldı ki, Osmangazi Belediyesi sırf bu amaçla İmar AŞ. adlı yeni bir şirket kurma aşamasında. Geçenlerde Soğukkuyu’daki yaklaşık 500 dairelik eski bir sitenin dönüşümü konusunda da hak sahipleriyle toplantı yapıldı.

Bunu da okurumuza hatırlatmak istedik.

Diğer okurumuz Hamit Kenan ise kentimizdeki toplu taşımaya ilişkin bir tespitini ve beklentisini iletmiş.

“Malum, Bursa’nın nüfusu her gün büyümekte ve toplu ulaşımda mikrobüs sistemi şu an için çökmüştür. Halk, özellikle yaşlılar ve bebekler mikrobüs eziyeti çekmektedir. Bursa’da sabah akşam işe gitmek şu an için eziyete dönmüştür. Lütfen dile getirir misiniz, eskisi gibi büyük otobüsler hatlara konulsun. Avrupa şehri Bursa’ya mikrobüsler hiç yakışmıyor. İnsanlar bu araçlarla konserve gibi yolculuk yapıyor.”

Okurumuzun görüşünü de buradan BURULAŞ yönetimine aktarmış olduk.

Yazılarımızın takipçilerinden Tanju Uzer ise, geçenlerde onarılan belediye mülklerine çökmeyi alışkanlık haline getiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün tutumunu şu satırlarla eleştirmiş.

“Belediye onarsın Vakıflar çöksün yazınız için sizi kutluyorum. Farklı düşünebiliriz. Söz konusu Bursa olunca siyaset üstü olmak gerekir. Bu yazımızın etkili olacağını ve Vakıflar’ın kararını düzelteceğine inanıyorum.”

 

Büyükşehir de Okçular Tekkesi’ne mi el koydu?

Farklı bir görüş ve ileti de Bayram Uyar adlı okurdan postamıza düşmüş.

Okurumuz bu kez Vakıflar’ın değil, Büyükşehir Belediyesi’nin Atıcılar Tekkesi’ne ‘çöktüğünü’ iddia ediyor.

Uyar iletisinde, “Mevlihane arkasında, surların dibinde Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü’nün önceki belediye yönetimiyle yapmış olduğu kira sözleşmesi fesih ediliyor. Defalarca denetlediler. Defalarca çeşitli kimliklerle geldiler. Komşulara sordular. Rahatsız ediyorlar dimi sizi, hayır cevapları aldılar. Hatta, gece 12’ye kadar açık olan bu yer sayesinde hırsızlıklar bitti gibi cevaplar da işlerine yaramadı. Okçuluk üzerine kurulu olan bu kulüp maalesef siyasi emeller çerçevesinde 200 sporcusu ile yerinden ediliyor” ifadelerine yer vermiş.

Okurumuz ardından da şöyle devam etmiş;

“Belediye buraya kimi getirecek? Kulübün elinden neden burası alınıyor? Tasarruf tedbirleri deyip, Kocayayla’da yapılan geleneksel Türk okçuluğu yarışması iptal edilip, kendi görüşünde sanatçılara bu milletin parası neden dağıtılıyor? Yukarıda yazdıklarımdan çıkan, sonu, sizin yazınızın Vakıflar neden el koyuyor anlamışsınızdır. Boş olan ne kadar yer varsa, faal olmayan kurumlardan alınsın.”

Okur böyle düşünüyor.

 

Osmangazi’de öğrenciye çorba çeşmesi

Büyükşehir Belediyesi benzerini geçtiğimiz yıllarda Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde açmıştı. Öğrencilere sabahları burada bardakta çorba ikram ediliyordu.

Şimdi görüyoruz ki, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da bir benzerini başlatmış.

Osmangazi Meydanı altındaki Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’ne ders çalışmaya gelen öğrencilere ücretsiz çorba ikramı yapılıyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü’nce her gün 16.00-17.00 saatleri arasında buradaki öğrencilere çorba ikram ediliyor. Öğrenciler üst kattaki Genç Kafe’den de uygun fiyata çay ve kahve içebiliyorlar. Gençlerimize ve öğrencilere yapılan bu anlamlı hizmet için Osmangazi Belediyesi’ni kutluyoruz.

 

 

 

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X