İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Nilüfer Belediyesi borçları için mülk satmaya başladı

Köşe Yazısını Dinle

Seçimlerin ardından belediyelerin borçları ortaya çıktığında yeni başkanları bunları kendince yöntemlerle kamuoyuna deklare ettiler. Kimi, belediye binalarına dev pankartlar asarak, eski başkandan devraldığı borcu kamuoyuna açıklayıp koltuğa oturdu.

Kimisi ise basın açıklamalarıyla belediyesinin mali tablosunu kamuoyuna duyurma gereği duydu.

Şu bir gerçek ki, belediyeler seçim döneminde yüklü harcamalar yaptılar. Kaybeden başkanların geride bıraktıkları kısa ve uzun vadeli borçlar yeni başkanları zor durumda bıraktı.

Bursa’nın bugün en borçlu ilçe belediyelerinden biri Nilüfer Belediyesi. Aynı partili başkandan devranılan borçlar yüzünden belediyenin gelirlerine icra takipleriyle el konuldu. Hizmet araçlarının kimisi bağlandı.

Mülk satmaktan, kredi çekmekten başka alternatif gelirler olmayınca da gayrimenkulleri elde çıkarma düğmesine basıldı.

Nilüfer Belediyesi, Kayapa Çamlık Toplu Konut Alanı’ndaki 4.2 dönümlük ticari arazisini 53 milyon lira mauammen bedel üzerinden satışa çıkardı.

Değerli ars, Belediye Encümeni’nde 3 Temmuz’da kapalı zarf teklif artırma yöntemiyle satılacak.

Belediye bu araziyi sattığında elektrikli araç borçları kaynaklı icra takibini ortadan kaldıracak. Nilüfer Belediyesi seçim sonrası personel maaşlarını üç taksitte ödemek zorunda kalmıştı.

Satış gerçekleştiğinde Başkan Şadi Özdemir ve Nilüfer Belediyesi bir nebze olsun rahatlamış olacak.

Nilüfer’deki mülk satışlarının bununla da sınırlı kalmayacağı konuşuluyor.

Devamı da gelecek gibi.

Başkan Özdemir, belediyenin mali tablosunu düzeltmek ve giderleri kısmak için seçim önü işe girenlerden başlamak üzere personel azaltımına da gitmişti.

Nilüfer’in yanı sıra diğer borçlu ilçe belediyelerinde de irili ufaklı mülk satışlarının devam ettiğini ekleyelim. Buna, önümüzdeki aylarda Büyükşehir Belediyesi’nin de başlayacağı konuşuluyor.

Açıkçası, belediye başkanları seçimde hoyratça tüketilen bütçelere yeni gelir kalemleri katmak için mülk satışlarına sarılmış durumdalar.

Yangında çalışanlar için seferber oldular

Sıcakların artmasıyla Türkiye’nin kabusu geri döndü. Yurdun dört bir yanından irili ufaklı yangın haberleri geliyor. Diyarbakır-Mardin arasındaki büyük yangında can kayıpları var. Anız kaynaklı yangından 10’dan fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi.

Türkiye’nin her yanında olduğu gibi ilimiz Bursa’nın ilçelerinde de yangınlar patlak verdi.

Önceki gün Büyükorhan ilçemizin Demirler ile Bademlik mahalleleri kırsalında başlayan ve bölgedeki diğer yerleşimleri de tehdit eden yangın tam kontrol altına alınmışken, dün rüzgârın da etkisiyle söndürülen alanlarda yeniden alevlenme başladı.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine Bursa’nın tüm kurumları destek veriyor. Bölgeye mobil kriz merkezi kuruldu.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün Bursa ve civar illerindeki ekiplerine Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin araç ve personeli de lojistik destek sağlıyor.

Bölge sakinleri de yangında görev alan ekiplerin iaşesi için seferber olmuş durumdalar. Yangın söndürme ekiplerine kahvaltılık, su ve yiyecek hazırlayan bölgedeki köylere Çökene Mahallesi öncülük ediyor. Bölge insanının da ekiplere su ve yiyecek taşıdıkları görülüyor.

Umarız, Büyükorhan kırsalını tehdit eden yangın kısa zamanda kontrol altına alınır ve soğutma çalışmalarına yeniden geçilir.

Yangının, bölgedeki maden ocaklarına, diğer komşu il ve ilçelerin orman alanlarına yayılmasından endişe ediliyor.

UKOME toplanıyor ulaşım zammı kapıda

Geçenlerde bu sütunlardan Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi arasında toplu taşıma ücretlerinin en ucuz olduğu belediye sıralamasında Bursa’nın 19’da olduğunu aktarmıştık.

Bursa’da da lastik tekerlekli ve raylı sistem araçlarına zam kapıda.

Kısa adı UKOME olan, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu’nun önümüzdeki hafta salı günü kısa komisyon toplantısının ardından perşembe günü gerçekleştireceği son toplantıda 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere ulaşım zammının ele alınması bekleniyor.

31 Mart seçimlerinin ardından büyükşehir belediyelerinin çoğu yolcu taşıma tarifelerini yeniden belirlerken, Bursa zam için aceleci davranmamıştı.

Bursa’daki UKOME’de merkezi hükümete bağlı kurumların çoğunluğu var. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin zam talebinin  geldiği gibi mi yoksa tırpanlanarak mı onaylanacağı perşembe günü netleşmiş olacak.

Toplu taşımaya en çok sübvansiyonu sağlayan belediyelerin ilk sıralarında yer alan Bursa’da da zam kaçınılmaz hale gelmişti.

BURULAŞ’a her ay bütçesinden önemli miktarda kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımaya gelecek zamla bu desteği azaltmayı öngörüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X