İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Mihraplı’daki milli birliktelik tablosu

Köşe Yazısını Dinle

Önceki akşam Milli takımımızın Hollanda ile oynadığı yarı final maçını Mihraplı’daki Hüdavendigar Kent Parkı’nda seyrettik.

Büyükşehir Belediyesi’nin parka kurduğu dev ekranda maç izlemek başka bir keyifti. Bir de yarı finale kalabilmiş olsaydık daha mutlu olacaktık.

Fakat parktaki tablo muhteşemdi. 7’den 70’e hemşerilerimiz parkı doldurmuş. Herkes kendi katlanabilir sandalyesini getirmiş. Alanda müthiş bir atmosfer var. Hemşerilerimiz birbirine saygılı. Keyifle maçın heyacanını birlikte yaşadık. Milli birlikteliğin en güzel örneği sergilendi. Yenebilmiş ve turu geçebilmiş olsaydık o heyacan ve sevinç daha da tavan yapacaktı.

Futbolda yenme de yenilmek de var.

Önceki hafta Avusturya’yı yendiğimizde onların yaşadığı hüznü bu kez biz yaşadık. Hollanda güldü. Şans onlardan yanaydı. Oysa bizim takımımız kazanmaya daha yakın idi. İkinci yarı kendi sahamıza kapanmamız Hollanda’nın baskısını artırdı. Gole pas taşıyacak hızlı topçularımız da sık sık faullerle yere indirilince ele geçen az sayıdaki şansı değerlendiremedik.

Milli takımımızın son bir ayda hepimize yaşattığı heyecan bizi birbirimize daha da kenetledi.

Bursalılar aralarına provokatörleri sokmadı. Harika bir akşam oldu.

Endişeye gerek yokmuş. Kentimizde Suriyeli sığınmacılar üzerinden kaos çıkarmaya niyetlilere de devletimiz ve güvenlik güçlerimiz fırsat vermediler. Önceki hafta bu endişe nedeniyle parklara ve meydanlara dev ekranların kurulmasından vazgeçilmişti. Valilik istihbari bilgiler doğrultusunda buna izin vermedi.

Milli heyecanın doyasıya yaşanmasına sebep olan Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini kutluyoruz. İlçelerde de bu heyecanın yine ilçe belediyelerimiz tarafından da yaşatıldığını biliyoruz.

Türk toplumu milli sevinçte bir arada olmayı, hüzün ve kederi paylaşmayı en iyi bilendir.

Milli takımımızı kutluyoruz. Bize kısa süreliğine de olsa heyecan yaşatan, kaynaştıran futbolcularımızın ayaklarına ve emeklerine sağlık.

Sağlık olsun.

Bu kez son 8 takıma kaldık. Sonrasında belki de final oynanız.

 

Bursa’nın Festivali bu kez Merinos’ta başlangıç yaptı 

Yılardır Kültürpark içindeki Açık Hava Tiyatrosu’nda başlangıç yapan Uluslarası Bursa Festivali bu defa Merinos’ta sanatseverlerlerle buluştu. Parka dev bir sahne kuruldu. Daha fazla seyircinin etkinliği izlemesi sağlandı.

Değişimle birlikte 62. Bursa Uluslararası Festivali’nin start aldığı mekan da değiştirilmiş oldu.

Dün ayrıca 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışmasın’nın da kortej yürüyüşü her zaman olduğu gibi Atatürk Caddesi’nden başladı. Bir ay boyunca Bursa sanatsal etkinliğe doyacak. Birbirinden değerli sanatçılar değişik mekanlarda Bursalılarla buluşacak. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın 62. festivali ve 36. kez gerçekleşecek halk dansları yarışmasını sorunsuz ve başarıyla tamamlamasını temenni ediyoruz.

 

Teras meydanda kadınları topladı  

Bursa’nın kalbi sayılan Üftade Türbesi civarında kamulaştırmalarla açılan alan hem meydan hem de teras olarak kullanılmaya başlandı. Kentin tarihi mirasına, çarşıya, Hanlar Bölgesi’ne yüksekten bakma fırsatı sunan Üftade terası mahallelinin de yaz akşamlarında buluşabileceği mekana dönüştü.

Kavaklı Mahalle Muhtarı Serap Özbay da bunu fırsat bilip, önceki akşam mahallesinde yaşayan kadınları terasta topladı.

Muhtar Özbay, mahalle kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak için buluşmaları geleneksel hale getireceklerini, dayanışmayı sağlayacaklarını ve her ay komşularını burada toplayacaklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinin de bu durumdan hoşnut oldukları görülüyor.

Küçük dokunuşla Üftade Türbesi civarını kentin uğrak yerlerinden birine dönüştüren Osmangazi Belediyesi’ni kutluyoruz.

Mahalleye değer katacak teras projesinin en kısa zamanda tamamlanmasını diliyoruz. Surüstü’nün tümüyle Bursa’nın turizm merkezi olarak değerlendirilmesinde yarar var.

Bölgede daha fazla kamulaştırma yapılarak turist araçlarının da buralara çıkması, parklanma alanları oluşturulması şart.

Osmangazi bu mistik bölgeyi kent turizmi adına daha fazla değerlendirmeli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X