İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Meclis Bursaspor için tek yürek oldu

Köşe Yazısını Dinle

Kentimizde Bursaspor’un varlığı ve dev bir marka oluşu yadsınamaz gerçektir. O marka ne kadar yüceltilirse bilin ki, Bursa da yüceliyor. Ancak, geçmişteki kötü yönetim ve şanssızlıklar bugün Bursaspor’u zor bir süreçten geçiriyor. Yeni yönetimle birlikte düzlüğe çıkma yolunda ciddi hamleler yapılıyor. Bunların en önemlisi de kulübün kalıcı bir gelire kavuşturulması.

Geçmişte yerel yönetimler Bursaspor’a gelir olması amacıyla gayrimenkuller tahsis etti. Fakat, yukarıda da bahsettiğimiz kimi kötü yönetim modelleri sonrası onlar bugün maalesef kulüp envanterinde yoklar.

Bursaspor, Özlüce’de Milli Emlak’a ait arazi üzerinde konuşlu durumda. Buranın bir kısmının ticaret ve akaryakıt alanına alınmasına ilişkin girişimler çok tartışıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen o plan değişikliklerine itirazlar oldu.

Son nokta ise önceki akşam kondu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bursaspor’un bulunduğu arazinin bir kısmının ticaret ve akaryakıt alanına alınmasına dönük üst ve alt ölçekli plan değişikliklerine yapılan askı itirazları oybirliğiyle reddedildi.

Böylece, gelir amaçlı değerlendirilecek bu alan için artık planlama süreci tamamlanmış oldu. Şimdi, Milli Emlak onayı ile de Bursaspor’un ayakta kalması ve sürekli gelire kavuşturulması sağlanacak.

Canlı yayından meclis oturumunu izlerken, siyasi parti gruplarının aslında hepsinin Bursaspor’un bu talebine sıcak baktığı ancak, teknik ve hukuki çekinceleri de olduğunu fark ettik.

Hem Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın hem de Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP; AK Parti MHP ve İYİ Parti sözcüleri değişikliğe desteklerini açıkladıktan sonra, buranın sadece Bursaspor’un yararına kullanılmasının takipçisi olacaklarını vurguladılar.

Aksi düşünülemez.

Fakat, geçmişte maalesef aksi de oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bursaspor’a pozitif ayrımcılıkla tahsis ettiği araziler bir bir elden çıkarılmak zorunda kalındı.

Peki burada böylesi bir durum yaşanır mı?

Arazi Milli Emlak’a ait olduğu için mümkün görünmüyor, ama Bursaspor yönetimi projenin gerçekleşmesi için açık ihale yoluyla müstecir bulunacağını duyurdu.

Umarız sonraki yönetimler de Bursaspor’un yararı noktasında hareket ederler.

 

Şehit yakını ve gazilere vefa

Bugün üzerinde özgür biçimde yaşadığımız vatan toprakları kolay kazanılmadı. Bu uğurda şehit düşmüş, yaralanıp gazi olmuşlarımız sayesinde yaşamımızı rahat biçimde sürdürüyoruz.

Gaziler Günü nedeniyle dün sabah Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da Bursa’daki şehit yakınları ve muharip gazilere vefa gösterdi. Osmangazi Tarihi Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde kendileriyle sabah kahvaltısında buluştu.

Göğsünü vatanın bekası için siper etmiş şehitlerimizin yakınları ve gazileriyle bir araya gelen Aydın, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı bayrağımız dalgalanmaz, ezanlarımız okunmaz, özgür bir şekilde yaşamımıza devam edemezdik” dedi.

Şehitler için okunan Kur’an ile başlayan programda konuşan Başkan Aydın, ömrünü savaş cephelerinde geçirmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük gazi olduğunu hatırlattı. Geçmişteki tüm savaşlarda ve bugün de bölücü terörle mücadelede şehit olmuşları şükranla andı, gazilere de minnetlerini ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da katıldığı programda, Aydın Bursa’da faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği başkan ve yöneticileriyle de fotoğraf çektirdi. Dernek başkanları da Başkan Aydın’a kendilerini hatırladığı ve sahip çıktığı için çiçek verdiler.

Okul onarımları için özel ihale

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve bağlı müdürlüklerinin okulların bakım onarım vb. gibi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığı bir gerçek. Hatta, kentimizde deprem riski nedeniyle yıkılan okulların yenilerinin henüz tamamlanamadığı da biliniyor.

Dün Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ilan sayfasında dikkatimizi çekti. Büyükşehir, Bursa’da muhtelif okulların bakım ve onarımları için özel bir ihaleye çıkma kararı almış.

Demek ki, bu yönde çokça talep gelmiş. Velilerden toplanan zorunlu bağışlar ve kayıt paraları da demek ki, yeterli olmamış.

Yerel yönetimlerin eğitim tesislerinin bakım ve onarımlarına destek vermesinin önünde yasal bir engel yok. Okullarımızın irili ufaklı bakım, tamir ve tadilat işleri Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanabilecek. Asli görevi içinde olmasa da Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime bu yönüyle de katkı yapması sevindirici.

Okul müdürlerimizi ve velileri sevindirecek bu karar çok talep görecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X