İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Pala ailesinden Konsey’e sitem

Köşe Yazısını Dinle

Merhum Semih Pala Bursa’nın sorunlarıyla dertlenen bir büyüğümüzdü. 9 yıl önce onu eşiyle birlikte elim bir trafik kazasında kaybettik.

Pala’nın 40 yıllık siyasi yaşamı boyunca kent için verdiği mücadelenin yakın şahitlerindendik. Gerek meclis üyeliği gerekse belediye başkan adaylıkları döneminden de kendisini iyi tanıyoruz.

Çarşı içinde, ‘Kartal Yuvası’ olarak adlandırdığı ofisinin çatı katının dört bir yanı Bursa için hazırlanmış proje ve çalışma dosyalarıyla doluydu.

Pala, partisinin önceki dönem belediye başkanı merhum Hikmet Şahin ile sorun yaşadı, anlaşamadı. Recep Altepe döneminde ise Bursa Kent Konseyi başkanlığı ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve Büyükşehir İştirakleri Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.

Kent Konseyi’nde iz bırakacak işlere imza attı. Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kuruluşuna öncülük etti.

Dün sabah oğlu Sinan Pala’dan gelen bir mesajdan, ailenin Bursa Kent Konseyi’nin yeni yönetimine sitemli olduğunu anladık.

Sinan Pala, “Babamın geçtiğimiz hafta 9. ölüm yıldönümü idi. Yeni seçilen Bursa Kent Konseyi hiç bir paylaşım yapmadılar” diye sitem etmiş.

Bursa’ya çok emeği dokunmuş ve Konsey’de sekretarya, meclisler ve çalışma gruplarını kent yararına çalıştırmış bir isim olarak tarihe geçen Pala’nın uzun yıllar emek verdiği kurumca hatırlanmamış olmasını doğrusu biz çok yadırgamadık.

 

Yeni yönetimin, Konsey’in hafızasını sıfırlayan, geçmişi yok sayan, üye yapısını komple değiştiren yaklaşımı sonrası, buraya başkanlık etmiş merhum Pala’nın 9. ölüm yıldönümünü mesajla da olsa anması beklenemezdi.

Kentin tüm kesimlerini kucaklamayan, dar bir çevrenin ve siyasal görüşün yönetimde ve çalışma gruplarında yer alması, Bursa Kent Konseyi’ni büyütmez, aksine daha da marjinalleştirir.

Umarız merhum başkanın ölüm yıldönümü unutulmuştur. Eğer bu gerçekten merhum başkanı yok sayma ve siyasal bir tavır ise, bu da Kent Konseyi’ne yarar değil zarar verir.

Partisine ve siyasi görüşüne bakmadan kenti kapsayıcı olmayan yapılanmalar Bursa’ya ne kazandırır ki?

 

Keles’te tartışmalı sondaj

Öteden beri, yer altı zenginliklerimizin insanlık yararına yüzeye çıkarılmasını savunuruz.

Ancak, bunun tarihe, çevreye ve bulunduğu bölgenin insanına ve tüm canlılara zarar değil yarar amaçlı olmasından yanayız.

Keles’ten elektronik postamıza düşen bir iletiden gördük ki, ilçede jeotermal arama izni olduğu ileri süren bir firma, Yazıbaşı Mahallesi’nde tarihi değirmen kalıntıları ve tarım parkı bulunan alanda iş makinaları ile çalışmaya başlamış.

Yazıbaşı (Oydas) Mahalle Muhtarı Muhammer Kılınçaslan’ın çalışmaları yerinde görmek istemesi üzerine, ruhsat sahibi firmanın işçileri tarafından tehdit edilerek üstüne yüründüğü ileri sürülüyor.

Muhtar da bu durumu Keles İlçe Jandarma Karakolu’na bildirerek şikayetçi olmuş.

Yazıbaşı Köyü Derneği ise bölgede kazı çalışması yapan firmanın, AB destekli 38 köyün katıldığı, Yeşil Oydas Vadisi Kırsal Kalkınma ve Doğal Aromatik Bitkiler Tarım Parkı’nın bulunduğu alanda ağır iş makinaları çalıştırdığını ve bölgeyi tahrip ettiğini, değirmen kalıntılarının ve su kaynaklarının yok edilmek istendiği ileri sürüyor.

 

Yazıbaşı sakinleri, ilçede sıkıntıya ve tartışmaya yol açan çalışmanın asıl amacının, ‘hazine aramak’ olduğunu iddia ediyorlar.

Bunu da, “hazine aramanın resmiyete dönüşmüş hali” diye tanımlıyorlar.

Tarihi değirmen kalıntılarının bulunduğu 2,5 kilometrekarelik alanın daha evvel defineciler tarafından yasadışı kazılarla delik deşik edildiği belirtiliyor.

 

Güz konserleri mahalle sakininin ayağına geliyor

Yaz aylarının sıcak günlerini geride bıraktık artık güz dönemindeyiz. Osmangazi Belediyesi şehrimizde her tonu farklı bir güzelliğe bürünen bu güz döneminde mahalle konserleri düzenliyor.

İlki Alemdar Mahallesi’nde gerçekleşen ve Başkan Erkan Aydın’ın da katıldığı Güz konserlerine Bursa’nın Türk Halk Müziği efsanesi Cengiz Bütün (Menteşeli Cengiz) sazı ve sözüyle eşlik ediyor.

Belediye bünyesinden kuruluş çalışmaları süren Dünya Müzikleri Orkestrası da konsere renk katıyor.

Güz konserlerinin ikincisi ilçenin Yenikent Mahallesi’nde gerçeklemiş.

Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği konser sonrası Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir usta sanatçıya çiçek vermiş.

Yerel sanatçılarımıza değer veren ve onları halkla buluşturan Osmangazi Belediye’mizi kutluyoruz.

Yeni yönetim ilçedeki kültür ve sanat etkinliklerini mahallelere ve semt sakinlerinin ayağına taşıyan bir yaklaşım sergiliyor.

Bursa’daki festival ve konserlere katılma fırsatı bulamayan hemşerilerimizin ayağına sanatçılar ve orkestralar götürülüyor.

Bunun tüm Osmangazi’yi kapsayacağına inanıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X