İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Eski Başkan’dan Soğuksu uyarısı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın Büyükşehir eski belediye başkanlarından Erdem Saker’den Kestel’e yeni bir sanayi depolama alanı kurmak isteyen girişimcilere açık uyarı geldi.

Eko Haber gazetesinde kaleme aldığı makalede eski Başkan Saker, “Kestel’de OSB kurma hayalinizi kafanızdan silin” başlığını kullandı.

Kestel İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin 5 bin 100 hektar alana kurulmasının planlandığını hatırlatan Saker, bunun 42 bin 300 hektarlık büyüklüğe sahip Kestel ilçe topraklarının önemli bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti.

Saker, “Bu OSB oluşumunun pompalayacağı göç hareketinin düzensiz yerleşimlerle yok edeceği değerli tarım topraklarını da düşündüğümüzde, tarımsal değeri yüksek Kestelimize vereceği zarar çok daha büyük olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu konuda daha evvel de sanayicilere Kestel’e sahip çıkmaları çağrısında bulunduğunu hatırlatan Saker, bunun yerine köy bazlı tarım kooperatifleri kurulmasını önerdi.

Saker, daha evvel bu konuyu BUSİAD toplantısında da gündeme getirdiğine değindi.

Saker makalesinde, Kestel’de bir tarım kuruluşuna yapılan ziyaretten yola çıkarak BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar’a da çağrısını şu satırlarla yineledi:

Bu değerli tarım arazimizi yok edecek OSB kurma peşinde olanların da önüne aşamayacakları bir zengin tarım barajı oluşturun.”

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü döneminde Bursa ovasının sulu tarımla buluşmasında çok büyük katkıları olan Saker’in, gerek Büyükşehir belediye başkanlığı gerekse sonrasında yine kentimizin bu değerli topraklarını koruma adına verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen Bursa’nın geleceği için gayret gösteriyor.

Ömrünü Bursa’ya ve Bursalılara hizmete adayan büyüğümüze bu vesileyle biz de şükranlarımızı sunuyoruz.

Umarız çağrısı karşılık bulur.

Ancak, Kestel’deki tarım topraklarını devasa sanayi kuruluşlarıyla dolduracak oluşumun Türkiye’de ve Bursa’da büyük bir lobi gücü olduğu da gerçek.

Bu girişimi ancak vicdan sahibi bağımsız Türk yargıçları durdurabilir.

Çünkü; konu yargıya taşınmış durumda. Üst ve alt ölçekli planları Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi by-pass edilerek Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan ve şehre dayatılan o girişime bakalım idari yargı ne diyecek?

 

Yılmaz bir projeyi daha hizmete alıyor

Yıldırım’da devam eden projelerin bir bir tamamlanarak hizmete alınıyor olması sevindirici. 31 Mart seçimleri sonrası ikinci dönemine devam eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bugün ilçede yapımı tamamlanan bir spor kompleksini daha hizmete alıyor.

Çınarönü Mahallesi’nde Yıldırım Belediyesi tarafından semte kazandırılan kapalı spor salonunun açılışı bugün törenle gerçekleşecek.

İlçede 11 ayrı lokasyonda irili ufaklı kentsel dönüşüm projeleri yürüten Başkan Yılmaz’ın bir yandan da sosyal gelişimi ve refahı artırıcı projeleri de ihmal etmediğini görüyoruz.

Arka arkaya açtığı kapalı semt pazarlarının yanı sıra, ilçe şimdi Çınarönü’nde bir de spor salonu kazanmış oldu. Bu bölgedeki okullarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayacak önemli bir belediye yatırımı.

Oktay Başkanı ve ekibini tebrik ediyoruz.

Yılmaz ve ekibi, Anadolu’nun dört bir yanından, hatta Balkanlar ve Kafkaslar’dan göç almış Yıldırım’a, vizyoner bakışla kabuk değiştirici eserler kazandırmaya devam ediyorlar.

 

Ceylan Usta’ya büyük onur

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESOB) tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası’na bu yıl da Büyükşehir Belediyesi destek vermiş.

İlimizde esnaflık kültürüne örnek gösterilecek isimler belirlenmiş. Dükkânına hiç gitmişliğimiz yok ama Mudanya’daki Ceylan Usta ismini çok duyduk. Demek ki, esnaflığı, sunduğu hizmet kendisini, ‘İlin Ahisi’ olmaya kadar götürmüş.

Yaşamı boyunca kendisine ve ailesine onur katacak ödülünü de BESOB, TESKOMB ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerince takdim edilmiş. ‘İlin Çırağı’, ‘İlin Kalfası’ ödülleri de o törende sahiplerine teslim edilmiş.

Şehirlerin markaları kolay doğmuyor. Ceylan Usta bunlardan biri. Halkı sunduğunuz hizmetle memnun edebilmek her işletmeye de kısmet olmuyor.

Ahiliği bir yaşam biçimi kabul eden tüm esnafımızı ve Ceylan Usta’yı kutluyoruz.

Özü dürüstlük olan bu ata yadigârı geleneğimizin daha uzun yıllar sürmesini diliyoruz. 

Şehrimizde ve ilçelerimizde buna benzer esnafımızın sayısı daha da çoğalsın. Mesleğini dürüstçe yapan, müşterisini kandırmayan, Allah korkusu taşıyan ve evine helal lokma götürme peşindeki tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı da tebrik ediyoruz.

Geleneği kuşaktan kuşağa taşıma gayretindeki BESOB gibi kuruluşlarımızın da bakanlıklar ve yerel yönetimlerce desteklenmesinin şart olduğunu eklemek isteriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X