Zaman zaman eleştiriyoruz ama haksızlık da etmeyelim. Bursa’nın hemen her yerinde ulaşımı rahatlatma adına genel ve yerel idarelerin çalışması var.
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün Bursa’nın her yerinde süren çalışmalarını da görmezden gelemeyiz.
İlimizin güneyindeki 4 ilçeye ulaşım sıkıntısı olduğu için bölgeden bize ulaşan şikayetler üzerine konuyu ara ara köşemize taşıyoruz. Kaldı ki, biz de o yörenin insanı olarak aynı sıkıntıya tanık oluyoruz.
Dün bu sütunlardan her hafta sonu Doğancı Barajı güzergahında yaşanan trafik sıkışıklığını bir kez daha gündeme getirmiş, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ile Harmancıklıların yaşadığı ‘çileyi bitirin’ çağrısında bulunmuştuk.
Eksik olmasın, Başkent’te ilimizin hemen her sorunu ile ilgilenen, vakit buldukça Bursa’da hemşerilerimizin bireysel taleplerini dahi dinleyen TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’ndan yoldaki çalışmalara ilişkin bilgilendirme geldi.
Sıkıntıyı giderecek 4 öncelik müjdesi
Hafta sonu vatandaşlardan, bölge insanından kendisine de yaşanan sıkıntıya ilişkin telefon geldiğine değinen Hakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:
“Buradaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hedefimiz 2023’e kadar Allah’ın izniyle bu sorunu büyük ölçüde bitireceğiz. Geçtiğimiz günlerde Doğancı Mahallesi girişindeki menfezin kamulaştırması ve ihalesi yapıldı. Burası hızla tamamlanıyor. Doğancı altgeçidi bittiğinde güzergahta daha hızlı ve güvenli akış olacak.”
Çavuşoğlu şöyle devam etti:
“İkinci önceliğimiz, malumunuz pazar akşamları Doğancı Barajı’nda 4 ilçenin birleşen araç trafiği durma noktasına geliyor. Esas problem Bursa’ya girişte Çamlıca Mahallesi girişindeki Odunluk lambalarındaki ışık süresinin kısalığı. O süre uzatılacak. Böylece bölgeden gelen trafik akışı da hızlanacak.”
Eski Bakan Çavuşoğlu üçüncü önceliklerini de şöyle anlattı:
“2 bin 36 metre uzunluğundaki Doğancı Tüneli’nin 300 metresi aşıldı. Ekim sonu itibariyle Doğancı yönünden de delme başlayacak. Tünel baraj gövdesine yakın gittiği için piyoteknik adı verilen bir yöntemle patlatma yapılıyor. Bu yöntem kazıyı daha yavaş ileriletiyor. Akademisyenler titreşimin baraj gövdesine zarar vermemesi için ölçümler yapıyor. O titreşimler normalin altına indiği için şimdi yeniden eski patlatma yöntemine dönülecek ve delme işi hızlanacak. İnşallah bu tüneli de 2022’de bitireceğiz.”
Çavuşoğlu ardından şunları da ekledi:
“Erenler- Doğancı arasındaki Kapıkaya Tüneli de ihale hazırlık aşamasında. Ona da en kısa zamanda başlanacak. Tamamlama ihalesi sonuçlanan Harmancık-Erenler arasının yol müteahhidine yer teslimi yapıldı. Firma şimdi arazi okumalarını yapıyor. Orada da çalışmalar başlayacak. Biz bütün Bursa milletvekilleri olarak, özellikle de bölge milletvekilimiz Osman Mesten ile birlikte projeleri sıkı takip ediyoruz. Bu sorunu bitireceğiz. Bölge insanımızdan biraz daha sabır istiyoruz. Tünelden ödün vermiyoruz. Karayolları 14. Bölge Müdürümüz de işi sıkı takip ediyor.”
Çavuşoğlu’nun verdiği bilgiler böyle.
Siyaset cephesinin işi hem Ankara hem Bursa nezdinde yakından takip etmesi tamamlanma süresini kısaltır.
Buranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da takibinde olduğunu ve hızla bitme noktasında da bölge insanına verdiği sözü hatırlıyoruz.
O artık Belediyenin kadrolu kedisi
Ülkemizde hayvan sevgisi hemen her yaş düzeyinde daha çok hissedilmeye başladı. Geçtiğimiz 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü idi.
Herkes o gün sevdiği, sahiplendiği bir hayvanla çekilmiş fotoğrafını paylaştı.
Dün elektronik postamıza düşen iletiden hoşuma giden bir kare vardı.
İnegöl Belediyesi minik bir kediyi sahiplenmiş. Başkan Alper Taban da makam masası üzerindeki kedi fotoğrafıyla sosyal medyadan, “Bu kedimizi belediye olarak sahiplendik. Artık bizimle birlikte belediyemizde yaşayacak Ona hep birlikte isim verelim. İsim önerilerinizi yorum olarak bekliyorum” diye paylaştı.
İnegöllülerden Başkan Taban’a onlarca isim önerisi geldiğini gördük.