İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Büyükşehir’den dev araç kiralama ihalesi

Köşe Yazısını Dinle

Belediyelerin hizmetlerini yürütebilmesi için özel sektörden araç kiralama yaptıkları biliniyor. Ellerindeki araç filosu yetersiz kalan belediyeler bunu hizmet satın alma ve kiralama yöntemiyle karşılıyorlar. Çoğu zaman kiralamak, satın almaktan daha ucuza gelebiliyor.

Bunlar belediyelerimizin hemen her dönem gündeminde olan işler.

Örneğin;

2019’da işbaşına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihtiyaç fazlası diyerek topladığı kiralık araçları Yenikapı’da sergilemişti. Sonrasın da o da araç kiralama hizmeti almayı sürdürdü.

Keza; önceki dönem AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da 2017’de göreve gelir gelmez farklı bir yöntem tercih ederek bürokratların altından kiralık araçları çekti ancak, kiralama  daha sonra da devam etmişti.

Şimdi de CHP’li yeni Başkan Mustafa Bozbey 11 ay süreli, toplamda 339 araçlık yeni büyük bir kiralama ihalesine hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu birimlerde kullanılacağı araçlar için Mali Hizmetler departmanı şimdiden piyasa araştırmasına başlamış.

Büyükşehir Belediyesi 142 adet binek, 50 adet kapalı kasa kamyonet, 9 adet arazi SUV, 69 adet çift kabin kamyonet, 54 adet çift kabin 4×4 kamyonet, 1 Servis plakalı minibüs, 5 damperli kamyon ve 9 adet yükleyici, kırıcı, kazıcı iş makinesi olmak üzere toplamda 339 adet araç kiralayacak.

Büyükşehir’in 2020 model üstü araç kiralama ihalesinin kıyasıya bir rekabete sahne olması bekleniyor. Bu denli yüksek sayılı kiralama işine Bursa dışından büyük filo şirketleri ve firmaların da katılması bekleniyor. Küçük ölçekli Bursa firmalarının bu sayıyı karşılamakta zorlanacakları da konuşuluyor.

İhleyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm birimleriyle sahada işe koyulması bekleniyor.

 

Sanat Güneşi’ne vefa

Merhum Zeki Müren Türkiye’de ve dünyada isim yapmış bir sanatçımızdı. Bursa’da doğup yetişmiş ve kendisini Türk Sanat Müziği alanında ülkemize ve dünyaya kabul ettirmiş efsane bir isimdi.

Bursa’ya olan sevgisini, ilgisini, bağını hiç bir zaman koparmadı. Hemşerimiz son yıllarında yerleştiği Bodrum’da vefat etse de, vasiyeti gereği doğduğu Bursa’da, Emirsultan Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

Önceki gece, Sanat Güneşi’nin ölüm yıldönümünde Osmangazi Belediyesi onu kendi şarkılarıyla bir kez daha andı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da yeni dönemde bu geleneği sürdürüyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ‘Masal Tadında Zeki Müren’ isimli anma programı vardı.

 

Sanatçının yeğeni Özlem Güner’in yaşam öyküsünü masalsı dille, şiirlerle anlattığı geceye TRT İzmir Radyosu şeflerinden Turgay Kızıltuğ ile kendi adına oluşturduğu akademi öğrencilerinin konseri büyük ilgi gördü. Kızıltuğ, Zeki Müren sevenlerin salonu doldurduğunu görünce Bursa’ya övgülerde bulundu.

Sunumunu Büyükşehir Belediyesi’nin eski bürokratlarından değerli dostumuz Turgay Mercan’ın yaptığı programda sanatçımızın sevenleri salonda boş yer bırakmadı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sinan Nergiz, Milletvekili Hasan Öztürk, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten de protokol koltuklarında Başkan Aydın’ı ve sanatçıları yalnız bırakmadılar.

Sanatçılar sahnede Sanat Güneş’nin birbirinden değerli unutulmaz şarkılarını seslendirirken salondaki dinleyiciler de onlara eşlik ettiler.

Zeki Müren’in şarkılarıyla unutulmaz bir geceye dönüşen programda konuşan Başkan Erkan Aydın, Bursa’nın ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan biri olan Müren’in yaş itibarıyla son dönemine yetiştiklerini, evlerinde çocukluğunda onun ve Müzeyyen Senar’ın şarkılarıyla büyüdüklerini anlattı.

Bursa’nın unutulmaz değerlerinden biri olan merhum Zeki Müren’e sahip çıkan ve başlatılmış geleneği devam ettiren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı biz de kutluyoruz.

Şehrimizin değerlerine hak ettiği önemi ve saygınlığı göstermek bu olsa gerek.

 

BESAŞ mini gıda marketler mi açıyor?

Hiç şüphe yok ki CHP’li Bursa eski belediye başkanlarından merhum Mustafa Eroğlu’nun kentimize kazandırdığı BESAŞ bugün ürün ve hizmet çeşitliliğiyle Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraklerinden birine dönüştü. Keles’teki Süt Ürünleri Fabrikası leziz ve hijyenik süt mamülleri imal ediyor.

Hijyenik ekmeğiyle de Bursa’da çok tercih edilen, güvenilir damak lezzetleri üreten BESAŞ bugün Gemlik’te fabrika satış mağazasını hizmete açacak. BESAŞ büfesinden öte, küçük bir gıda market gibi hizmete sokulacak mağazanın Bursa geneline yaygınlaştırılmasında yarar görüyoruz.

Üç harflilerin tekel oluşturduğu sektörde BESAŞ’ın bu hizmetine Bursa olarak çok ihtiyaç var.

 

 

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X