İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Büyükşehir’den büyük ihaleler

Yeni yıl ile birlikte onaylanan bütçelerin kullanımı da başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yıl bütçesi 1.24 milyar TL olarak belirlenmişti.

Bunun yaklaşık 500 milyon TL’si yatırımlara ayrılmıştı.

Şimdi, kesenin ağzı açılıyor.

6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırları genişleyen Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve kırsalda gerçekleştireceği projeler için ocak ayından itibaren bir bir ihaleye çıkıyor.

Büyükşehir’in önümüzdeki yılın ilk ayında gerçekleştireceği ihaleler arasında açılışı 3 Haziran olarak ilan edilen yeni stadyumun bağlantı yolları, köprüleri, sanat yapıları ve aydınlatma inşaatı yapım işinin yüklenicisi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19.maddesine göre açık ihale ile 19 Ocak’ta Büyükşehir Belediye Encümeni’nde seçilecek.

210 günde bitirilmesi beklenen ihaleyle, 45 bin m3 kazı, 28 bin 400 m3 dolgu, bin 810 metre fore kazık, 12 bin 424 m3 beton, bin 450 ton nervürlü demir, 40 bin kg çeşitli demir işleri ile 250 m3 toprakarme duvar imalatları, alt yapı, elektrik ve aydınlatma işleri yaptırılacak.

Büyükşehir Belediyesi bir yandan çatı kaplama işlemleri ve ince işleri yürütürken diğer yandan da yeni stadın bağlantı yollarını tamamlayacak.

İhale onaylanır onaylanmaz bölgenin yollarının yapımı içinde hummalı bir çalışma yapılması bekleniyor.

Diğer yandan, yeni yılda asfalt, asfalt alt malzemesi ve stadyuma yatırım bütçesinin önemli bir kısmını ayıran Büyükşehir Belediyesi bu alanda da dev ihalelere çıkıyor.

İhalelerin ilçelerin üç bölgeye ayrılmak suretiyle yapılacağını öğrendik.

Yeni yılda sadece asfalt işine 75 milyon TL ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ilk ihaleyi önümüzdeki ayın içinde gerçekleştirecek.

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gürsu ve Kestel ilçeleri ana arter, cadde ve sokaklarında asfalt kaplama ve yama yapılması işini de açık ihale usulü ile 27 Ocak’ta ihale edecek.

Diğer bölümdeki ilçe asfalt ve alt temel malzemesi ihalelerinin de yine bu tarihlere yakın bir zaman diliminde çıkılması bekleniyor.

Bu arada alt temel malzeme ihalesinin ilk dilimi de önümüzdeki 9 Ocak’ta yapılacak.

İznik, Orhangazi ilçelerinde kullanılmak üzere alt temel, temel malzeme, asfalt agregası, agrega temini ve teslimi işini alacak firma da bu tarihte belirlenecek.

İhalelerin devamı gelecek.

Aynı şekilde 1 milyon TL’ye yakın bütçesi olan BUSKİ Genel Müdürlüğü de ihalelere çıkıyor.

Yeni yılda Büyükşehir ve BUSKİ alt ve üstyapıya para musluklarını açmış olacak.

 

Zor yıl, yeni umut

 

Koca bir yılı geride bıraktık.

Ülkemiz çalkantılı süreçlerden geçti. İç ve dıştaki düşmanlar son 365 günde de boş durmadı.

Gezi kalkışması, Suriye olayları, Kobani provokasyonları, MİT TIR’ları, Paralel yapının seçilmiş hükümeti devirmek için devreye soktuğu 17-25 Aralık darbe girişimleri Türkiye’nin hafızasına kalın harflerle kazındı.

Türkiye bütün bu saldırıları güçlü halk desteğine sahip hükümetin dirayetli duruşuyla atlattı.

Ülkemiz son bir yılda yerel yönetimlerini yeniledi. Halkoyu ile ilk kez Cumhurbaşkanı seçti, Başbakan değişikliği gerçekleşti.

Bursa’da da önemli projelere devreye alındı.

Bu vesileyle 2015’in ülkemize ve kentimize barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X