Bursa’nın Büyükşehir statüsünden en çok yararlanan ilçelerin başını kırsaldaki düşük bütçeli ve az nüfuslu ilçeler çekiyor.
BUSKİ Genel Müdürlüğü sonradan Büyükşehir sınırlarına katılan ilçelerin altyapılarıyla birlikte arıtma tesislerini de bir bir inşa ediyor.
Bursa’daki 17 ilçe arasında arıtma tesisi bulunmayan iki ilçeden biri olan Harmancık’ın ihalesi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmiş, işi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştı.
Harmancık Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına resmen başlandı.
İlçeye giden BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç yapımına başlanan tesiste incelemelerde bulundu.
Beraberinde İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Ali Ekrem Ayti ve Genel Müdür Yardımcısı Devrim İzgi ile dün Harmancık’a giden BUSKİ Genel Müdürü Gülenç, Başkan Yılmaz Ataş’ı da makamında ziyaret etti.
BUSKİ, ilin tümünün altyapısını yenilediği gibi arıtma tesislerinin yapımına da ayrı bir önem verdiğini biliyoruz.
14 milyon liraya mal olacak Harmancık Atık Su Arıtma Tesisi ile ilçenin en büyük sorunlarından biri daha çözülmüş olacak.
Haliyle bu durum Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’ı da mutlu etmiş.
BUSKİ, tesisin yapımında kullanılacak kaynağın yarısını İller Bankası’ndan hibe olarak kullanıyor.
Tesis devreye alındığında Harmancık-Balıkesir yolu üzerindeki dereye bırakılan atık sulardan kaynaklı koku ve çevre sorunu da kalmamış olacak.
Bu arada, arıtma tesisi olmayan diğer ilçe Büyükorhan’da da yer temini için devam eden hukuki sürecin sonuna gelindiğini biliyoruz.
Buranın ihalesinin de kısa sürede yapılması ve inşaatı da yeni yılda başlanması bekleniyor.
17 ilçenin atık sularını kontrol altına alan projesiyle BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün son yıllarda büyük bir iş başardığını da söyleyebiliriz.
Sağlıklı içme suyu şebekeleri kadar BUSKİ’nin çevreyi düşünen atık su ve yağmur suyu bertaraf kollektörlerine de aynı derece önem verdiğini biliyoruz.
Büyükşehir Meclisi’nin kasım 2. birleşimi bugün Merinos’ta
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin her yıl kasım oturumları bütçelerin şekillendiği toplantılar olarak biliniyor.
Bu açıdan kasım aylarında arka arkaya toplantılar gerçekleşebiliyor. Bu ayda Plan Bütçe Komisyonu’na da önemli görev düşüyor.
Zira hem Büyükşehir’in hem ilçe belediyelerinin hem de BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün taslak bütçelerini incelemeleri gerekiyor.
Sadece bunları değil, Büyükşehir’in bürokratlar tarafından teklif edilen gelir tarifesi ile performans bütçelerine de nihai şekli vermeleri isteniyor.
Bugün saat 16.00’da pandemi kurulları gereği yine Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı 2. birleşimi önem arz ediyor.
Bu kütüphaneye gelene uyku yok
Belediyelerimizin pandemiye rağmen yatırımlarını sürdürüyor olması sevindirici.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ilçeye 24 saat açık kalacak bir kütüphane kazandırmak için başlattığı çalışmalarda tefriş aşamasının büyük ölçüde tamamlandığını görüyoruz.
Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi yakın gelecekte ilçedeki öğrencilerin hizmeti sunulacak.
Başkan Yılmaz ilk etapta 20 bin kitapla hizmete açılacak kütüphanede bu sayıyı 80 bine çıkarmayı hedefliyor.
Gerçekten üniversite öğrencileri için bulunmaz bir fırsat. Bursa Teknik Üniversitesi, orta öğretim ve lise öğrencilerini gece gündüz faydalanabileceği bir kompleks planlanmış.
Oktay Başkan’ı kutlamak gerek. Artık eğitimde dijitalleşmenin yaygınlaştığı, uzaktan eğitimin giderek kalıcı hale geldiği bir dönemde ilçe öğrencilerine her türlü teknik bilişim altyapısına sahip bir kütüphane kazandırmış.
Hayırsever Şeremet Ailesi’ni de tebrik ediyoruz. Değerli bağışlarıyla Yıldırım’a hayırlı bir hizmete vesile olmuşlar.