Bursa’da muhalefet partilerinden MHP‘nin Doğancı Barajı ve çevresindeki yerleşimlerin evsel atıkları yüzünden suyun kirlendiği yönünde iddiaları sıcaklığını korurken, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında bir haber dikkatimizi çekti.
Kurumun şebekeye verdiği içme suyu kalitesinin Gebze‘deki bir üniversite tarafından da tescillendiği aktarılıyor.
Haberde, Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nün içme suyu havzalarında gerçekleştirdiği çalışma sonunda Bursa’nın, Türkiye’deki büyükşehirler içerisinde, ‘dünyanın en sağlıklı sularından birini tüketiyor’ olduğunun bilimsel raporla da kanıtlandığı aktarılıyor.
Haber’de, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da Bursa’nın çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında geldiğini belirtmiş.
Çetinavcı, İçme suyu havzalarında başlayan temiz su girişinin, teknolojinin en son imkanları doğrultusunda Dobruca Arıtma Tesisi’nde arıtıldıktan sonra Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlerdiği standartlarda, suyun ayrıca uluslararası akreditasyona sahip arıtma tesisi laboratuvarında en ince ayrıntısına kadar bakteriyolojik ve mikrobiyoljik analizlere tabi tutulduğunu da eklemiş.
Genel Müdür Çetinavcı, İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı akademik odalar tarafından yapılan analizlerle de Bursa’daki suyun kalitesinin kanıtlandığını belirtmiş.
Bursa’nın içme suyunun güvenirliği konusunda bir tartışma olsa da biz de musluğundan güvenle içilebilen ender kentlerden birinin Bursa olduğunu düşünenlerdeniz.
Su havzalarında münferit kirletici etkenler olabilir. Bu durum son derece doğaldır.
Ancak kirlilik varlığının ortadan kaldırılması görevi de BUSKİ’ye aittir.
Muhalefetin bunu gündeme getirmesi de son derece doğaldır. Anca, Gebze’den gelen haberin Bursa için sevindirici olduğunu söyleyebiliriz.
Kırsala parke taşı dopingi
Önceleri köy statüsündeydiler.
6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile mahalle oldular.
Bursa‘nın köyü yok artık. Mahalle olmanın ilk gereklerinden biri de ayağı çamurdan kurtarmak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı açtığı 3 ayrı paketle toplamda 192 bin 500 metrekarelik park taş alım ilalesine çıktı.
Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Nilüfer, Mudanya, Karacabey, Mustafakemalpaşa ilçeleri için 92 bin 500 metrekare, Osmangazi, Keles ve Harmancık ilçeleri için 50 bin metrekare, Büyükorhan ve Orhaneli ilçeleri için de 50 bin metrekare olmak üzere toplamda 192 bin 500 metrekare parke taş alacak.
İhaleler 11 ve 18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Altyapı malzelesi olarak mahallelere toplamda 2 bin 800 ton agrera da teslim edilecek.
Kırsalda oturan hemşehrilerimiz bu sayede ayaklarını biraz daha çamurdan kesmiş olacak.
Cumhuriyet 92 yaşında
92 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde büyüklerimiz bir tercih yaptı. Geleceğini, yönetimini halkın bizzat kendisinin belirlediği bağımsız, özgür bir cumhuriyet rejimi üzerinde karar kıldı.
Türkiye Cumhuriyeti bugün 92.yaşını kutluyor.
Bir asra yaklaşan geçmişiyle Türkiye Cumhuriyeti her geçen gün de kendini geliştirip, güçleniyor.
İki gün sonra Türk halkı yine kendini yönetecek siyasi kadroları seçecek.
Seçmen bir kez daha demokratik hakkını kullanıp, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacakları belirleyecek.
Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması dileklerimizle biz de okurlarımızın bayramını kutluyoruz.