İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursalı muhtarlarımız Bursaspor’un yanında

Köşe Yazısını Dinle

Bu yıl 3. Lig’de şampiyonluk kovalayacak olan Bursaspor için başlatılan ‘Mücadelende yanındayım’ kampanyasına iş insanlarının ve STK’ların desteği sürüyor.

Bu sayede iki yıldır kapalı olan transfer tahtasını açtıran Bursaspor’un yeni yönetimine destekler de devam ediyor. Tahtanın açılmasının ardından şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak için transferlere başlayan takıma STK’lar da destek oluyor.

Kısa adı BEDFE olan, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’ndan sonra Bursalı muhtarlar da kentlerinin takımına destek olma kararı aldılar.

17 ilçedeki muhtar derneklerini çatısı altında toplayan Bursa Muhtarlar Derneği, Bursaspor’a maddi yardım yapma kararı aldı.

17 ilçedeki bin 60 muhtardan biner lira toplayacak olan dernek,  Bursaspor’a toplamda 1 milyon 60 bin lira katkı yapmış olacak.

İlçe dernekleri aracılığıyla Bursaspor’a destek toplanmaya başlandı.  Bursa’daki 17 ilçede toplanacak paralar daha sonra Bursaspor’un Bursa Valiliği öncülüğünde açılan kampanya hesabına aktarılacak.

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer’in öncülüğünde yürütülen destek kampanyasının kısa sürede hedefe ulaşacağını tahmin ediyoruz.

Başkan Yılmazer bu konuda Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili ile de görüştüklerini, muhtarlar olarak biner liralık katkının dışında, kombine bilet kampanyasına da destek vereceklerini söyledi.

Bursalı muhtarların bu anlamlı jesti Bursaspor yönetimini de sevindirecek ve diğer STK’larımıza da örnek olacaktır.

 

Tehlikeli gidişatta aman oyuna gelme

Türkiye’de bir süredir yabancı karşıtlığı körükleniyor. Suriyelilerin ülkemizdeki misafirlikleri uzadıkça, Türk toplumunun da sabrı taşıyor. Ülkelerindeki savaştan kaçarak sığındıkları topraklarımızda yıllardır yerleşik düzene geçen Suriyelilerin en son Kayseri’de ağırlıklı yaşadıkları semtte patlak veren cinsel istismar olayı üzerinden yeniden ülke gündemine oturduğunu görüyoruz.

Kayseri’deki küçük yaşta bir kız çocuğuna tacizde bulunan Suriyeliye  öfke gösteren kent sakinlerinin araç yakıp yıkmaya varan eylemleri ülke genelinde yayılmadan önlenmeli.

Devlet bu konuda tedbir alıyor.

Kayseri ile birlikte Adana, İstanbul, Hatay ve Mersin gibi kentlerde de sığınmacılara dönük eylemlerin gece boyu sürdüğünü gördük.

Benzer olaylar sınırlarımızın dışına da yansıdı.

Bu kez Suriye toprakları içinde bölücü örgütün ülkemize sızmasına karşı güvenli bölgeler oluşturan TSK unsurları hedef alındı. TSK unsurlarının bulundukları mahallere ve araçlarına saldıranların, ülkelerine giriş yapan Türk TIR sürücülerinin araçlarına zarar verdikleri, Türk bayraklarını indirdikleri görüldü.

Türkiye olarak provakasyona gelmemeliyiz. Bu işin içinde, Türkiye’nin gelişiminden, bölgedeki ağırlığından rahatsız olan yabancı ülke istihbarat örgütlerinin parmağı bulunduğundan şüpheleniliyor.

Sınırlarımızın ötesinde, unsurlarımızın bulunduğu bölgelerde Türk bayrağına el kaldıran hainlere ise bu ülke hak ettiği dersi verecek güçtedir. Ülkemizi bu yolla karıştırmaya yeltenenlere toplum olarak alet olmamalıyız.

Elbette, demokratik tepki gösterilmeli. Ama şiddet vb. gibi olaylara kalkışmak hepimize ve ülkemize zarar verir.

Bu ülkeye sığınmışlar da misafirliklerinin gereğini yerine getirmeliler. Ülkenin huzurunu bozucu tutum ve davranışlardan kaçınmalılar. Aralarında buna meyillileri de kendileri uyarmalılar.

 

Suriyelilerin oturduğu binanın balkonu çöktü

Kentlerimizin yapı stoku öyle sıkıntılı ki, bunu zaman zaman hissettiriyor. Önceki gün Osmangazi ilçemize bağlı Bağlarbaşı’nda oturan bir dostumuz aradı.

Suriyelilerin yaşadığı 1. Erdal Sokak üzerindeki 4 katlı eski bir binanın 2 katının balkonlarının çöktüğünü aktardı.

Neyse ki, çöken balkonlar can kaybına ve yaralamaya yol açmamış. Çökme esnasında balkon altında kimsenin olmayışı bir teselli.

Çökme sonrası Polis, Zabıta, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve AFAD uzmanları gelip binayı incelemişler. Binayı tümüyle boşaltarak mühürlemişler. Sokak araç trafiğine kapatılmış, bina mühürlenmiş.

Dostumuz, bunun gibi Bursa genelinde mühendislik hizmeti almamış, yaşlı ve yorgun bina sayısının fazlalığına dikkat çekmiş. Önceki yönetimin başlattığı kentsel dönüşüm projelerine kentin bütününde, hız kesmeden devam edilmesi gerektiğinin altını çizmiş.

Bursa’nın risk altındaki semtlerinde acilen çürük yapı stokunun yenilenmesi için çalışmalar hızlandırılmalı. Geçen süre aleyhimize işliyor.

Allah korusun, büyük bir yer sarsıntısında riskli tüm yapılar  hasara ve kayıplara yol açabilir.

Bursa olarak, Bağlarbaşı’ndaki 1. Erdal Sokak’tan gelen bu uyarıyı dikkate almak durumundayız.

Kentte böylesi on binlerce daha riskli yapı bulunuyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X