Dün eğitim yöneticisi bir dostumuz aradı, endişesini aktardı.
Okullarda yüzyüze eğitime yeniden kısmen ara verildi ama öğretmenlerimizin önemli bölümü, belirlenen sınıflarda derslere devam ediyor.
Dostumuz, kendi meslektaşları ve öğrencileri arasında da temaslılara rastlanmaya başlandığını aktardı.
Bu nedenle de eğitimcilerin okullara gidilerek topluca aşılanması gerektiğini vurguladı.
Hocamız haksız değil.
Aşılamada üstümüzdeki üç büyük ile oranla çok gerilerde gözüken Bursa’da, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, randevu almaya gerek kalmaksızın okullardaki öğretmen listelerinden yola çıkarak toplu aşılama programına başlayabilirler.
Nitekim kimi ilçelerimizde, ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerince kırsaldaki vatandaşın ayağına gidilerek aşılamanın topluca yapıldığı da biliniyor.
Aynı yöntem eğitim kurumlarımızda çalışan öğretmenlerimize de uygulanabilir.
Böylece, risk altındaki büyük bir kitlenin aşılama yoluyla antikor oluşturulması sağlanabilir.
Yüzyüze eğitimin sürdüğü sınıflardaki öğretmenlerimiz kadar çocuklarımızın salgından etkilenmelerinin önüne geçilebilir.
Hocamızın önerisini herhalde sağlık yöneticilerimiz ve kent idarecileri de düşünüyorlardır.
Dün akşam saatlerinde Türkiye’nin aşı tablosuna da baktık.
Ülke genelinde aşılanan toplam yurttaş sayısı 16 milyon 256 bini geçmiş. Bunun 9 milyon 272 bini birinci doz, 6.9 milyonu ise 2. dozu kapsıyor.
Bursa aşılama rakamları nüfus bakımından bizden önde olan üç ilin çok gerisinde.
Örneğin;
İstanbul,’da 2,5 milyonu, Ankara’da 1,2 ve İzmir’de 1 milyonu geçmiş durumda. Türkiye’nin 4. büyük ili Bursa’da ise bu rakam 600 binlerde seyrediyor. Bunun da 344 bini birinci doz, 261 bini ikinci doz aşıyı gösteriyor.
Aşılamadaki bu yavaş gidiş hızlanmadıkça, üçüncü pikin çok konuşulduğu bu dönemde daha çok vakayla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Bursa olarak da aşılama sayılarımızı artırmak gerekiyor.
Sıkıntının kaynağı ve yavaş gidişin nedenleri konusunda da bu işin sorumlularının artık kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmaları şart.
Eski başkan Tufan yeğeni Ozan’ı mutlu gününde yalnız bırakmadı
Fenerbahçe Spor Kulubü’nün ve Milli Futbol Takımı’nın Bursalı ünlü yıldızı hemşerimiz Ozan Tufan önceki akşam İstanbul’da görkemli bir törenle evlendi.
Ozan ve Rojin çiftinin Çırağan Sarayı’ndaki nikah şahitliklerini Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile Teknik Sorumlu Emre Belezoğlu yaptılar.
Ozan’ın bu mutlu gününde Bursa’dan, Harmancık’tan yakın aile çevresinden de davetlileri vardı.
Harmancık’ın CHP’li eski belediye başkanlarından amcası Ahmet Tufan ile diğer amcası eğitimci İsmail Tufan da yeğenlerinin nikahına katılarak, onu ilk tebrik eden isimler oldular.
Ozan’ın Çırağan’daki mutluluğa adım attığı ilk anlarda nikaha katılan Bursalılar da bu tabloya eşlik etmiş oldular.
Ozan Rojin çiftini biz de kutluyor, kendilerine ömür boyu mutluluk diliyoruz.
BURULAŞ toplu ulaşıma diğer 3 kentten daha düşük zam yapmış
Verileri ve kıyaslama tablosunu Büyükşehir Belediyesi paylaştı.
Bursa’da dün kentiçi toplu taşıma ücretlerinde yapılan ortalama yüzde 19’luk artış yürürlüğe girdi.
Pandemi nedeniyle uzunca süredir kapasitesinin çok altında çalışan ve giderlerini karşılayamaz durumdaki BURULAŞ’ın bilet fiyatlarını artırması diğer kentlerimizde olduğu gibi Bursa’da da kaçınılmaz gözüküyordu.
Gönül ister ki, pandeminin etkisinin sürdüğü şu ortamda yurttaşın üzerindeki mali baskının azaltılması için bilet fiyatlarında hiç artış olmaması.
Ancak, fiyat artışı İstanbul’da yüzde 35, Ankara’da yüzde 30, İzmir’de yüzde 19 gözükürken Bursa’da da bu oranın İzmir ile aynı aynı olduğu görülüyor. Hatta, çoğu kalemde İzmir’den daha düşük fiyatlar göze çarpıyor.
Vatandaşımızın işinden evine, evinden işine, hastaneye, ve diğer kurumlara gidip gelebilmesi için toplu taşıma bir zorunluluk olarak karşımızda duruyor.
Bursa’nın bilet fiyatlarının değerlemesinde, diğer büyük kentlerden daha düşük oranın tercih edildiği anlaşılıyor.
BURULAŞ’ın taşıma kapasitesi arttıkça, ileride tıpkı suda olduğu gibi toplu taşımada da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş belki bir indirim sürprizi yapabilir.
Neden olmasın?