İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Anahtar’ın kadrosu genç ve donanımlı 

Köşe Yazısını Dinle

Siyaset sahnesinin en yeni partisi kurulur kurulmaz geçtiğimiz aylarda Bursa‘dan güçlü bir start vermişti. 3 bin dolayında araçla karşılanan Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu‘nun izdihama dönüşen Bursa programı bunun işaretiydi.

Hafta sonu, Anahtar Partisi Bursa İl Başkanlığı‘nın Anatolia Otel‘deki toplantısını izledik.

Anahtar Parti Bursa‘da genç ve donanımlı bir ekip oluşturmuş. Kurucu İl Başkanı Fikret Arslan üniversite mezunu ağırlıklı 70 kişilik ekibini tanıtırken, başvuran 3 bin kişi içinden seçim yapmakta zorlandığını anlattı. Hepsi yeni yüzler.  Memuriyetten emekli olup siyasete atılan yeni yüzlere rastladık. Aralarında tandık dostlar da var. İl Başkanı Arslan iyi bir hatip. Siyaseti başladığı gibi bırakma sözü verdi. Konulara hakim. Konuşmasında genel ve yerel siyaseti özetledi. Ekibini liyakatli şöhretsizler olarak tanımladı. Bursa‘nın, rant amaçlı dikey büyümesinin kentleşmeye olumsuz etkilerine değindi.

Gözümüze ilişen MYK Üyesi Sedat Yalçın da deneyimli bir siyasetçi. AK Parti İl başkanlığı, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından kent kendisini tanıyor.

Genel Başkan Ağıralioğlu’nun, hakaret etmeden, rakiplerine üst perdeden konuşmadan, söyleyeceği her şeyi, etkili cümlelere dillendirmesini takdirle karşılıyorduk. Gördük ki, Bursa il Başkanı Arslan da liderinin yolunda ilerliyor.

AK Parti‘nin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, halen anketlerde birinci parti gözükmesi Anahtar Parti‘yi sağda yeni bir alternatif yapabilir mi?

Bunu şimdilik bilmiyoruz.

İktidar partisinin, ağır yerel seçim mağlubiyeti, yaşattığı ekonomik buhran, düşürülemeyen enflasyon, hayat pahalılığı, emekli, memur ve çalışan ücretlerine yaptığı sembolik artışlar, pazar ve marketlerde dizginlenemeyen fiyatlara rağmen halen birinci parti görünmesi Anahtar Parti‘yi ne kadar çözümün umudu yapar?

Sandığı beklemek gerek.

Anahtar Parti olası bir baskın seçim için teşkilatlanmasını da hızlandırmış. Bursa‘da 7 ilçenin başkanını da belirlemiş.

Çift kutuplu siyasette yeni yüzlere, yeni mecralara ve yeni sözlere ihtiyaç var.

 

O kütüphane Demiryolualtında ne kadar doğru bir tercih olmuş 

Hafta sonu, Soğanlı Millet Parkı içinde açılan İsmail Hakkı Tonguç Bağış Kütüphanesi ve Genç Kafe‘de kahve içip soluklandık.

Harika bir mekân olmuş.

Demiryolualtı mahalleleri yıllar yılı Bursa‘nın ağırlıklı olarak yerlilerine yurt olmuş semt. Ancak, ne hikmetse belediye hizmetleri bakımından hak ettiğini alamadı.

Kentin göbeğinde olmasına rağmen bugün varoş görüntüsünden kurtarılmadı.

Önceki yönetimin geliştirip sunduğu, parsel sahiplerini bölgeden uzaklaştırıcı sözde kentsel dönüşüm modelleri de kabul görmedi. O nedenle, küçük bir boş rezerv alan dışında yenileme olmadı.

Hakkı teslim etmeli. Eski yönetimin 20 yılın sonunda, giderayak semte kazandırdığı Millet Bahçesi bölge halkının soluklanacağı bir yer olmuş.

31 Mart’taki değişim sonrası buranın içindeki kafeteryaya farklı bir misyon yüklendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın‘ın semte kazandırdığı kütüphane ise her yaştan gençlerin ve çocukların ders çalışma fırsatı bulduğu mekâna dönüşmüş.

Genç Kafe ise cıvıl cvıl dolmuş. Uygun fiyat ve kaliteli ürünleri ile Genç Kafe şimdiden semtte kabul görmüş. Baharda burada oturacak yer bulunmaz.

İsabetli bir tercihle semte kütüphane ve kafe kazandıran Başkan Aydın’ı tebrik ediyoruz. Semt sakinleri hizmetten son derece memnunlar.

 

Tasarruf edecek başka yer kalmamış mıydı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yurt genelinde 50 dolayında ilçenin mal müdürlüklerini tasarruf gerekçesiyle kapatıp, buradaki mükelleflerin işlemlerini yürütmek üzere başka bir ilçeyle hizmet birleştirmesi yapmaya kalktı.

Fakat tepki gecikmedi.

Üstelik bu tepki Büyükorhan’daki Cumhur İttifakı partilerinden, ilçe STK‘sından geldi. O ilçeler içinde şimdilik Bursa‘nın sadece Büyükorhan ilçesi vardı. Sonrasında buna Keles ve Harmancık‘ın da ekleneceği duyuldu. Büyükorhan‘dan gelen ve ‘parti tabelalarını indiririz’e kadar uzanan tepki hükümetin bu adımını şimdilik öteletti.

Öteletti diyoruz, bu işler önce ortaya atılır, nabız yoklanır, tepki yoksa ve az ise sonra tekrar denenir.

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek acaba o listeye Karadeniz sahilindeki 3-5 bin nüfuslu ilçelerin mal müdürlüklerini de katmış mıdır?

Sanmıyoruz.

Katamaz,

Kapattırmazlar.

Gücü yetmez.

İlla tasarruf yapılacaksa, Bakanlık uhdesindeki 50 lüks aracı kiralamaktan vazgeçerek o kaynağı bulabilir.

Bir ilçenin adliyesinden sonra mal müdürlüğünü de kapattığınızda, kaymakamını da alın oradan, kurtulun kökten bu dertten.

İlçeliği de alın ellerinden. Bağlayın Osmangazi‘ye mahalle olarak. Osmangazi mahalleye dönüşünce bütün Dağ ilçelerine bakar.

Bilmem anlatabildik mi?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X