Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki askeri kalkışmasının üzerinden tam 8 yıl geçti. Demokratik yolla seçilmiş hükümeti silah zoruyla işbaşından uzaklaştırmak, ülke yönetimine antidemokratik biçimde el koymak için asker ve polise, kamu kurumlarına sızan teröristlerin kalkıştığı darbe girişiminde 250 dolayında yurttaşımız yaşamını yitirmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.
Türkiye, 40 yıldır devlet kurumlarına yerleşmiş, ipleri yabancı istihbarat örgütlerine bağlı bu çeteleri ayıklamak için o tarihten itibaren müthiş bir mücadele başlattı. Suça bulaşmış binlercesi kamudan atıldı.
O mücadele henüz bitmiş değil. Halen de kamuda, siyasette, özel sektörde kamufle olmuş, kendisini gizlemiş uyuyan hücrelerin varlığı konuşuluyor. Deşifre oldukça onlar da enseleniyor. Takiyye yapanları da millet iyi biliyor.
Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisine, ekonomisine ve özgürlüğüne vurulmak istenen darbeyi yurttaşlarına unutturmamak için 15 Temmuz’u, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan etti.
Ankara’daki CHP’li Etimesgut Belediyesi ise 15 Temmuz’u hükümetin yayınladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle anmama kararı almış.
Ancak Türkiye’de büyük bir anma programı hazırlığı var.
Bursa’da da Valilik ve Osmangazi Kaymakamlığı öncülüğünde zengin bir 15 Temmuz programı yapıldığını görüyoruz.
Valilik, 14 Temmuz pazar gününden itibaren bütün kamu kurum ve kuruluşlarının Türk bayraklarıyla donatılmasını istedi.
15 Temmuz sabahı ise program Hamitler ve Pınarbaşı şehitliklerini ziyaret ve dualarla başlayacak. Ardından, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılacak. Öğlen ise Ulucami’de 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okutulacak, mevlit programı gerçekleşecek.
Şehreküstü’de Sultanbekov konseri
Akşam saatlerinde ise Heykel Valilik binası önünden başlayarak İnönü ve Cumhuriyet Caddesi’nden Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na bir bayrak yürüyüşü yapılacak. Protokol ve vatandaşlar, ellerinde bayraklarla Şehreküstü’ye yürüyecek.
Buradaki program da saygı duruşu ve Kur’an tilavetiyle başlayacak. Sahnede 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunarak anılacak. Protokol konuşmalarının ardından Prusa Sanat Derneği Tiyatro Ekibi’nin, ‘Türkiye’m Benim’ isimli gösterisi sahnelenecek.
15 Temmuz anma programı Hayati İnanç şiir dinletisi, ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov’un konseri ve 15 Temmuz belgeseli gösterimi ile son bulacak. Aynı gece tüm camilerde de sela okunup, dua da edilecek.
Görüldüğü gibi, Bursa’da programlar bir hayli zengin hazırlanmış. Valilik ve Osmangazi Kaymakamlığı’mızı kutluyoruz.
Programa Bursa’daki muhtarlıkların da güçlü bir katılım göstermesi bekleniyor.
Keşke bu programın içinde Büyükşehir Belediyesi de yer almış olsaydı. Acaba, yöneticiler katılmak mı istemedi, yoksa davet mi almadılar?
FETÖ’cü alçakların kalkışmasının şifrelerinin çözüldüğü kent olarak da tarihe geçen Bursa’da, o gece hangi hainin sözde garnizon komutanı atanacağı ortaya çıkarılmıştı.
Deşifre olan, Valilik, Savcılık ve güvenlik güçlerinin işbirliğiyle derdest edilen dönemin FETÖ’cü Bursa Jandarma Komutanı’nın çantasından çıkan evraklar, Türkiye’de o gece ilk tutuklamaların önünü de açmıştı.
Ülkemizin ekonomisine, yurt dışındaki itibarına büyük zarar veren o kalkışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canı pahasına direnişi ve halkı meydanlara çağırması ile bastırılmış, sabahın ilk ışıklarıyla da FETÖ’cü hainler saklandıkları inlerinde bir bir yakalanıp tutuklanmıştı.
Sonrasında ise olağanüstü hâl ilan edilerek devlet, FETÖ’nün tüm kurumlarına el koymuştu.
Doğancı yarıya indi gidişat iyi değil gibi
Yağmur çok yağınca sel baskınlarından şikâyet ediyoruz, az yağıp, barajlar dolmayınca da bu kez susuzluk riski gündemimizden düşmüyor.
Bugünlerde ise havaların normalin üstünde sıcak seyretmesi barajlarımızdaki su hacmini hızla aşağılara çekiyor. Üstelik, buna buharlaşma da eklendiğinde havzadaki su miktarı daha da azalıyor.
Doğancı Barajı’nda yılın en sıcak günlerinde su seviyesi neredeyse yarı yarıya azalmış. Nilüfer Barajı dolu gözükse de Doğancı’daki azalış burayı da hızla eksiltecek gibi.
Galiba bugünlerde arıtılmış musluk suyu ile araç ve halı yıkamadan uzak durmak şart. Hele hele, bahçe sulamak için şebeke suyunu kullanmaktan kesinlikle kaçınmalıyız.
Tasarrufa azami özen gösterirsek, yazı ve sonbaharı su sıkıntısı çekmeden geçirmiş oluruz.
Çınarcık Barajı’ndan kente su taşıyacak isale hatları ve müştemilatları tamamlanana dek şebekedeki suyumuzu kontrollü kullanmak gerektiğini asla unutmamalıyız.
Bunu BUSKİ’nin uyarısına gerek kalmadan kendimiz yapmalıyız.