İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kırcaali Millet Parkı sahipsiz mi kalacak?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği TOKİ’nin yüklenici aracılığıyla eski İller Bankası arsası ve devamındaki alana kurdurduğu Kırcaali Millet Parkı ortada kalmış.

Dün Kırcaali Mahalle Muhtarı Şerif Akgün aradı.

350 araçlık kapalı otoparkı, dinlenme alanları, çocuk oyun grupları ve yeşil alanları tamamlanan 17 dönümlük Millet Parkı’nın TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hizmete alınamadığını ve ortada kaldığını söyledi.

Kentin merkezindeki parkı Büyükşehir Belediyesi’nin devralmadığını ve bu nedenle de hazır durumdaki otoparkın da kullanılamadığını, kapılarının kapalı olduğunu hatırlatan Muhtar Akgün şöyle konuştu:

“Park hizmete alınmadan dökülmeye başlayacak. Buranın bir an evvel taraflar arasındaki ihtilaf giderilerek mahalle sakinlerinin kullanımına açılmasını istiyoruz. Devlette kavga, küslük olmaz. Buraya kamu adına bir yatırım yapılmıştır. Biz parkımızın ve kapalı otoparkımızın bir an evvel hizmete açılmasını talep ediyoruz” dedi.

Kurumlar arasında nasıl bir sorun var bilmiyoruz ama Bursalıların kullanımı için yapılmış bir yeni park ve kapalı otoparkın atıl kalması doğru değil.

İller Bankası’nın Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki değerli bir mülkü de Kırcaali Millet Parkı için yıkılıp bu alana katıldı. Durum böyleyken, TOKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin bir noktada buluşmaları şart.

Kentin göbeğinde soluklanabilecek devasa bir dinlenme ve parklanma alanı açılmış. Üstelik, İller Bankası bu park için cadde üstündeki çok değerli bir mülkünü feda etmiştir.

Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortak noktada bulaşamıyorlar ise Vali Bey tarafları uzlaştırmalı.

Sanırız, benzer bir sıkıntı Soğanlı Millet Bahçesi için de geçerli. Orası da tamamlandığı halde çimleri şimdiden kurumaya başlamış.

Burada da Osmangazi Belediyesi ile TOKİ arasında bir sorundan bahsediliyor.

Eğer eksikleri var ise belediyelerimizin, bunlar tamamlandıktan sonra parkları devralma isteklerinden daha doğal bir şey olamaz.

TOKİ, herhalde şehrin göbeğindeki bu parkları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne devredecek değil.

 

Çöplüğün kokusu hayattan soğutmuş

Hamitler’deki çöp kokusu, bir vatandaşımızı İzmir’den Bursa’ya geldiğine pişman etmiş. İletiyi elektronik postamıza eski bir dostumuzu göndermiş.

Bursa’nın malum bir katı atık depolama alanı sıkıntısı var. Hamitler’deki Yenikent Katı Atık Depolama Merkezi’nin  dolgu ömrünün sonuna gelindi.

Önceki yönetimin Kayapa’da kurmak istediği modern atık bertaraf tesisi yeni yönetim tarafından iptal edildi.

Şimdi yeni bir yer bulunduğundan bahsediliyor. Nerede olduğu ise gizli tutuluyor. Fakat, bugün başlansa bile yeni depolama alanı ve bertaraf tesisisin hizmete alınması en az iki üç yıl sürer.

Mevcut depolama alanından yayılan çöp kokuları ise etraftaki yerleşimlerde oturan hemşerilerimizin büyük sorunu haline dönüşmüş.

Okurumuz, “Cennet gibi Göztepe’den Bursa’ya kiraya çıktım. Buradaki çöplük yüzünden cam, pencere açamaz hale geldik. Bildiğimiz kadarıyla burası kapatılıp park olacaktı. Bursa’da seçim sonrası parti değişimi oldu, koku daha da arttı. Derdimizi kime, nasıl şikâyet edeceğiz” diye soruyor.

Yazılarımızın birinde Bursa’nın nurtopu gibi bir çöp depolama sorunu daha oldu demiştik.

Bu soruna şehir olarak acil müdahale edilmezse Bursa’yı gerçekten yakın gelecekte büyük bir çöp bertaraf karmaşası bekleyebilir.

 

24 Temmuz bayramımız

Dün 24 Temmuz Dünya Basın Özgürlüğü günü idi. Bu vesileyle  arayıp, bayramımızı kutlayan dostlarımıza, okurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu özel günde gazetecileri bir araya getiren, konuk eden, bayramımızı içten kutlayan şehrimizin önemli konaklama merkezlerinden Gold Majesty Otel Yönetim Kurulu Başkanı Azat Güler’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Güler, Basın Özgürlüğü gününde yaptığı konuşmayla, “Tarafsız haberlerle fedakârca çalışarak önemli bir görev üstleniyorsunuz” diyerek meslektaşlarımızı tebrik etti.

Güler, “Biz de uzun yıllara dayanan otelcilik tecrübemizle, yenilikçi anlayıştan taviz vermeden, tecrübeli kadromuzla Bursa turizmine katkı sağlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Biz de gazetecilerin bulundukları her platformda endişesiz çalışabildiği nice bayramlara diyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X