Hasan Ali Çavuş
Hasan Ali Çavuş
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bozbey ve Burkay’ın ‘sanayi bölgesi’ mesajları…

Köşe Yazısını Dinle

Hatırlarsınız.

Mustafa Bozbey ile Büşükşehir Belediye Başkanlığı görevinin 100. gününde ilk röportajı yapmıştım.

Bozbey’e, önceki Başkan Alinur Aktaş ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’ın iki yeni OSB için anlaştığını hatırlatmıştım.

Ardından da…

Bundan sonra ne olacağını, BTSO ile konuyu görüşüp görüşmediklerini sormuştum.

Verdiği cevap şöyleydi:

“Elbete ki görüşüyoruz. O sanayi bölgeleri ile ilgili ama zaten mevcut yeni bir sanayi bölgemiz var. TEKNOSAB. Burası devam ediyor. Çok büyük bir alan. Artık sanayicilerin de tarım toprağını kaybetmeme gibi bir düşüncede olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bizim özellikle tarım alanlarını mutlak ‘koruma alanı’ olarak ilan etme gerekliliğimiz var. Yani sahip çıkmalıyız. Diğer yandan sanayicinin, esnafın mutlaka talepleri vardır. Hazırlanan ve 2026’da hazır olacak master planlarda çıkacak ortaya… Varolan boşluklar varsa onlara gerek kalmayacaktır belki de… Biz, Marmara Denizi’ni de kirletici sanayiden korumalıyız.”

Özetle…

2026’da hazır olacak 1/100.000’lik planın beklenmesi gerektiğinden ve TEKNOSAB’ın yeni yapıldığından söz ediyordu. Ayrıca, denizin ve tarım alanlarının mutlaka korunması gerektiğini vurguluyordu.

***

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, Oda’nın temmuz ayı meclis toplantısındaki konuşması, Bozbey’in Olay’a yaptığı bu açıklamalar üzerine kuruluydu adeta…

Bakın neler dedi?

“Bursa’da yerleşim alanlarının içinde kalan yaklaşık 8 bin sanayi kuruluşu var. Bu firmaları planlı sanayi alanlarına taşımamız lazım. 1/100.000 ölçekli master plan zaman kaybetmeden hayata geçirilmeli. TEKNOSAB’da fabrika inşaatları hızla devam ediyor. Bugün bölgede 11 şirket üretim yapıyor. Bu sene sonu 26 şirket daha üretime geçiyor. Toplamda üretim yapan firmaların sayısı 37’ye ulaşacak. Bunların dışında 48 şirket zemin etüdüne ve imar çalışmalarına başladı. 2026 yılının ortasında 85 firma üretime geçmiş olacak. KOBİ OSB için de, Bursa’da farklı sektörlerden 5 binin üzerinde firmamızın talepleri var. Artık Bursa’nın 1/100.000 ölçekli master planı hiç geciktirmeden hayata geçirmesi ve şehrin içinde sıkışmış olan üretimin çok daha modern, fiziki altyapı ile donatılmış, planlı sanayi alanlarına taşınması gerekiyor.”

Özetle…

1/100.000’lik planın hemen hayata geçirilmesi gerektiğini, TEKNOSAB’daki firmaların sayısının arttığını, yapmayı planladıkları KOBİ OSB için 5 binin üzerinde şirketin talebi olduğunu anlattı.

***

Bu arada…

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın Meclis toplantısındaki açıklamalarının ardından, Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte TEKNOSAB’ı ziyaret etmesini fazlasıyla anlamlı buldum.

İkiliye, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın eşlik ettiğinin de altını çizelim.

***

‘Yeni sanayi bölgeleri’ konusu önümüzdeki sürecin önemli gündem maddeleri arasında yer alacağa benziyor.

Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Ankara hattında ne tür gelişmeler olacağını bekleyip göreceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X