Çevremizde, kentsel dönüşüm veya herhangi bir nedenle evlerin, apartmanların, yenileri yapılmak üzere yıkıldığını görüyoruz.
Bir kısmı bahçeli de olan binalar yıkıldığında ne yazık ki bahçelerdeki ağaçlar da ya zarar görüyor ya da onlar da yıkılıyor, kesiliyor.
Yeni yapılarda eskiden olduğu gibi bol ağaçlı veya bahçeleri de göremiyoruz.
Benim daha çok dikkat çekmek istediğim husus, binalar yıkılırken, yıkım esnasında çevreye yayılan toz bulutları.
Evlerimize, hatta ciğerlerimize kadar giriyor.
Bu toz bulutunun sağlık açısından ne denli tehlikeli olduğunu sanırım herkes biliyor artık.
Normalde bu tür çalışmada, bir yandan da su sıkılması gerekiyor toz bulutu oluşmaması için.
Gerekiyor ama buna uyan pek göremiyoruz.
Ancak, çevre sakinlerinden bir şikâyet durumunda göstermelik bir küçük tanker bulunduruluyor.
Şikâyet olduğunda Zabıta birimleri denetime geldiğinde su sıkılıyor, gittiklerinde aynı durum devam ediyor.
Nilüfer’de yaşayan bir vatandaş olarak belediye yetkililerine çağrım, herhangi bir yıkım süresince Zabıta biriminden bir arkadaşın burada görevlendirilmesi.
Eminim bir caydırıcı güç olacak ve yıkımı gerçekleştirilenler de kurallara uyma zorunluluğu hissedecektir diye düşünüyorum. Esen kalın.
Ekrem Hayri Peker
Kimya Mühendisi
Yeşil alanlarımız susuzluktan kurudu
Size Nilüfer İrfaniye 1201 Emekli TOKİ konutlarından ulaşıyorum. 2018 yılının sonlarında Emekli TOKİ konutlarına taşındım. Binalar ve yerleşim yeri olarak çok güzel, dairelerimiz çok kullanışlı. Ancak, çevre için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef.
Ne yazık ki, çevre düzenlemesi çok kötü. Gerçi size gönderdiğim fotoğraflar çevrenin durumunu net bir şekilde gösteriyordur. Yeşil alanlar, çimler, ağaçlar sulanmıyor. Her yer kupkuru. Aidatlarımızı düzenli olarak ödüyoruz. Zam yapılıyor yine de ödüyoruz. Ama, karşılığında çevremizin de düzenlenmesini, gerekli bakımının yapılmasını görmek istiyoruz haliyle.
Emekli vatandaş