Vatan Mahallesi sakinleri olarak dolmuş taksilerimizle ilgili yaşadığımız ancak bir türlü çözüm bulamadığımız soruna değinmek istiyor ve bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Sorunumuz dolmuş taksilerimizin azaltılması.
Yaklaşık 7-8 yıldır hizmet veren dolmuşlarımızın sayısı geçen hafta UKOME tarafından azaltıldı. 7 taneden 3’e düşürüldü. Koca mahalle mağdur edildi. Mahalle sakinleri olarak dolmuşların 10-12 adete çıkmasını beklerken UKOME tarafından azaltılması bizlerin işlerimize, çocuklarımızın okullarına gecikmesine, çarşıda işi olanların da mağduriyetlerine yol açtı. Aynı sebeble Vatan Mahallesine gelecekler de mağdur oldu. Yağmurda, karda, soğukta saatlerce durakta araba beklemekten yoruluyoruz.
Bu bizim UKOME tarafından uğradığımız ilk mağduriyet değil. Kurul, geçen sene de dolmuşların Setbaşı’ na çıkışlarını yasaklamıştı. Üstelik bu sadece Vatan için söz konusu olmuştu.
Bursa’dan merkeze çalışan onlarca hat arasında sadece Vatan dolmuşlarının Setbaşı’na çıkışının yasaklanmasını anlamadık ve halen de anlayabilmiş değiliz. Bu olumsuz durum sıcaklığını korurken ve bizleri çok üzmüşken şimdi de bu olay mahallemizi mağdur etmiştir.
Sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız Vatan Mahallesinin sesini duymanızı ve ilgilerinizi rica ediyoruz.
Vatan Mah. sakinleri
Öğrenciye izin için garip gerekçe
İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çocuğumun yaşadığı olay hem üzücü hem de düşündürücü. Şöyle ki müdür yardımcısı H.O. okuldan dışarı çıkmak için kendisinden izin isteyen oğluma ‘eğer ölürsen sana izin veririm’ diye cevap vermiştir. Üstelik bununla da yetinmemiş izin kağıdına izin sebebi olarak’ölüm’ ibaresini yazmıştır. İmzaladığı bu belgeyi oğluma vermekte de bir sakınca görmemiştir.
Biz çocuklarımızı rencide edilsin diye mi okula gönderiyoruz. Bu nasıl anlayış, nasıl idarecilik? Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Ahlaki değerleri böyle mi kazandıracağız? Bir öğretmen hatta idareci nasıl keyfi davranabilmekte. Sonuçlarının nereye varacağını dahi hesap edememekte. Milli Eğitim derhal bu işe el atmalı.
Ali Beysir
Eğitimde farklı anlayış
Tan Özlüce Okullarında Bilişim Teknoloji Öğretmeniyim. Bilindiği gibi artık teknoloji çağındayız. Yeni dönem kısaca teknoloji ve yazılım çağı diyebiliriz. Ben de hiçbir okulda olmayan ilkokul öğrencilerine kodlama ve robot yazılımı öğretmekteyim. Artık bazı düşünceleri kafamızdan atıp bilgisayar dersini basitleştirmek yerine neler yapılabilir onu göstermek istiyorum. Neler mi yapıyoruz?
Kodlama ile robotlar yapıyoruz ve bunu hareket ettiriyoruz. Elektronik lehim yapıyoruz. Ve küçük icatlar ortaya koyuyoruz. Bir robot yazılım odamız bile var var.
İhtiyaç duyanlara detaylı bilgi verebilirim. Okulumuz adına burada. Reklam olarak değil. Farkındalık göstermek. Türkiye’nin aslında neler yapabileceğini anlatmak adına…
Salih Güngör