Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Tahtakale köylü pazarı canlandırılmalı

Tahtakale köylü pazarının hali içler acısı. Şöyle ki; burada Büyükşehir Belediyesine ait kültür binasının güney yönüne bakan duvar dibinde 2 metreye 1 metre ebatlarında 35 adet pazar tezgahı var. Bunlar uyduruk baştan savma pazar tezgahları. Üzerindeki gıda ürünleri açıkta ve pislik içinde duruyor. Tezgahların üzerindeki branda yağmurdan rüzgardan eskiyip parçalanmış. Yağan yağmur gıda ürünlerinin üstüne akıyor. Görüntü Hindistan pazarını anımsatıyor. Karanlık izbe bir yeri andırıyor. Ayrıca yanındaki yaya yolu hayli dar ve iki kişi yanyana geçemiyor. Pazar esnafı çok mağdur, alış veriş yok denecek kadar az. Siftah yapmadan evlerine giden pazarcı var.

Osmagazi Belediye’sinin Tahtakale köylü pazarını canlandıracak ve hareket geçirecek projeler yapması gerekiyor. Burası eski ihtişamına ancak böylesi bir çalışmanın ardından kavuşabilir. Pazar tezgahları modern muhafazalı, korunmalı, ışıklandırmalı olmalı. Müşterileri cezbedecek görüntüler meydana getirilmeli.

Daha geniş, ferah, insanların rahatça dolaşabileceği ortamlarda tezgahlar kurulsun. Hatta Büyükşehir Belediyesine ait bina dahi köylü pazarı için ideal kapalı alan. Böylece gıda ürünleri dışarıda kalmaktan kurtulur daha sağlıklı ve temiz ürünler müşterilere sunulur. Modern bir Tahtakale köylü pazarı meydana gelmiş olur.

Erdoğan Evcan

 

Haftanın 3 günü pazar kurulurdu

 

Tahtakale semtinde oturan bir vatandaşım. Yıllardır haftanın üç günü Tahtakale’de pazar kurulurdu. Sonradan ne sebeple bilinmez bu pazarlar kaldırıldı ve Tahtakale şimdi bir harabeye dönüştü.

Geçmişte kalan pazar ortamını arıyoruz. Yeniden aynı ortamın oluşturulmasını arzuluyoruz. Osmangazi Belediyesi’nden isteğimiz: Buraya veya yakın bir yere pazar kurulmasıdır. Önemli bir eksiklik artık giderilmelidir.

Mediha S.

 

Araçlar kaldırımda yayalar yolda

Yıldırım İlçesi Yeni Mahalle’de oturan bir sakinim. Her sabah evimden Setbaşı’na yaya olarak inmeye çalışan benim gibi çok sayıda vatandaş kaldırımlara park eden araç sahipleri yüzünden yolda yürümek zorunda kalmakta. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde yayanın yolda yürümek zorunda kalması ne kadar güvenli olur? Burada bir hususu daha belirtmek istiyorum. Fotoğrafta da görüldüğü gibi tretuar taşları asfaltla aynı seviyededir. Bu durum yayalar için risk faktörü değil midir?

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Spor aletleri ve eğitim

 

Bursa’da son iki yılda spor aletleriyle çalışırken 5 kişinin hayatını kaybettiğini okuyunca aklıma hemen parklardaki spor aletleri geldi. Buraya genci, yaşlısı herkes gelmekte ve aletleri kullanmakta. Ancak bilinçsizce yapılıyorsa bu durum sağlık yönünden son derece sakıncalı. En basitinden vatandaş ısınmadan, vücudunu, kaslarını yumuşatmadan spor aletlerinin başına geçmemeli. Şimdi mevsim kış uygun olmayabilir. Ama belediyeler programlarına mutlaka almalıdır. Bu da vatandaşların belli günlerde eğitmenler nezaretinde spor yapmaları olacaktır.

Kemal Başeren

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X