Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bilimi’ne son dönemde yolu düşenler, insan sağlığına tanınması gereken önceliğin nedense “personel keyfine” bırakıldığını deneyimliyor.
Tıbbi Genetik Bölümü’nde hastaların hayatları açısından büyük önem taşıyan test sonuçları artık bazı personel için son derece değersiz birer kâğıt parçasına dönüşmüş durumda.
Gerçekte de böyle olsa bile bu korkunç düşüncenin hiçbir zaman fiili hizmete yansımaması gerektiği ise unutuluyor.
Genetik Bilimi’nden çıkacak testlerin uzun sürdüğünü biliyoruz elbette ama 12 Kasım 2018 tarihinde başlayan bir test sürecinin Ocak 2020’de halen sonlanmamış olması son derece can sıkıcı…
Kasım 2018’den beri 4 kere gittiğim bölümden 2’sinde eli boş dönmek zorunda kaldım.
Oysa ki; bir şekilde yolu kanserle kesişmiş insanlar için buradan çıkacak testin büyük önemi var.
Oraya her gidildiğinde aynı tedirginlik ve huzursuz bekleyişi tekrardan yaşamak zorunda bırakılıyoruz.
İlk eli boş dönme nedenim; bölümde randevu oluşturan çalışanların, testin çıkış tarihinden daha erken randevu vermesi sonucu oldu.
Karşınızda size cevap verebilecek kimseyi bulamayışınız da cabası ve bu bölüme Bursa dışından yüzlerce insan da geliyor.
10 Ocak 2020’de gittiğimde ise bir sempozyum dolayısıyla hiçbir yetkilinin olmadığı söylendi.
Durumu izah ettim ve bu yapılanın ilk hata olmadığını söylediğimde; bana telefonla arandığım iddia edildi.
Oradakilere göre ben aranmışım, şahsıma haber verilmiş ancak gitmemişim.
Haftanın sadece bir günü verilen ve açıklanan test sonuçlarının olduğu günün sempozyum ile çakışması da oldukça manidar.
Şikâyet hakkımı kullanmak amacıyla sinirden ellerim titreyerek gittiğim BUÜ Halkla İlişkiler Bölümü’ndeki çalışanların ise ne iş yaptığı hakkında en ufak bir fikrim yok.
İşleri iletişim olan insanların şikâyet için gelen ve mağdur edilmiş birinin suratına dahi bakmadan dilekçe için kâğıt uzatması, yaptıkları işle ne kadar uyumlu?
Saygılarımla.
Bir vatandaş
Demirtaş’taki acil serviste doktor yetersizliği
Demirtaş DOSAB Çekirge Hastanesi Semt Polikliniği acil servis bölümünde özellikle saat 16.00 ile 24.00 arası aşırı hasta yoğunluğu oluyor.
100 bin nüfuslu Demirtaş bölgemizde sadece bir adet acil servis doktorumuz mevcut.
Bu durumda da acilden gelen hastalar yoğunluk oluşturuyor. İnsanlar uzun süre ayakta beklemek durumunda kalıyor.
2 katlı binada hizmet vermeye çalışan polikliniğimize İl Sağlık Müdürlüğü’nden ricam, gece saatlerinde doktor sayısının artırılması, gerekirse Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nden takviye yapılmasıdır.
Mümin Dündar / Sakarya Mahallesi Muhtarı