Merhaba Günay Bey. Ben Veysel Karani Mahallesi’nde esnafım. Bir aydan beri hurdacıların yolu işgal ettiğini Zabıta ekiplerini 20 kez arayarak bildiriyorum ama ne yazık ki daha bir ekip gelip bununla ilgilenmiyor. Fotoğrafta gördüğünüz gibi sağda konteyner, solda hurda demirler ile yolun üçte ikisi kapalı durumda.
Esnafı mağdur eden bu durumun bir şekilde çözümlenmesini istiyorum.
Şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
İsmini vermek istemiyor
Trafikte cep telefonu kullanmak
Araç kullanırken güvenli bir yolculuk geçirmek için birtakım sorumlulukları yerine getirmemiz şart. Bunların en başında trafik kurallarına uymak, dikkatli olmak ve aracın kontrolünü sağlamayı zorlayacak hareketlerden kaçınmak geliyor. Çoğumuzun araç içinde kullanmaktan çekinmediği cep telefonları, aslında trafik kazalarının bir numaralı sorumlusu.
Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, telefona göz ucuyla bakmak ve benzeri hareketler sürücünün dikkatinin dağılmasına sebep olarak kaza riskini artırabiliyor. Cep telefonuyla konuşan bir sürücü odaklanma sorunu yaşayabileceğinden hata yapması ve tehlikeli durumlara karşı önlem alması gecikebiliyor.
Ama ne yazık ki, gözlemlediğimiz kadarıyla neredeyse kulağında cep telefonsuz araç sürücüsü görmek zor. Cep telefonu kullanmayan istisna artık.
Buna bilinçsiz sürücü mü dersiniz, dikkatsizlik mi dersiniz bilemiyorum ama yeterli denetimin olmadığı gayet açık.
Bir okur
Okul bölgesinde tütüncü mü olur?
Gemlik’ten ismini vermek istemeyen Gemlik rumuzlu bir okuyucum mektup göndermiş. Mektupta kısaca şunlardan bahsetmekte: Gazhane Caddesi üzerinde tütüncü dükkânı açılmış ve 3 aydır faaliyette. Burası yakındaki Gemlik Gazi İlköğretim Okulu’na 100 metre mesafede. Okul yakınında olması dolayısıyla çocuklar için özendirici bir durum arz ettiğini düşünüyor ve bundan oldukça rahatsız. Bu tür yerlerin gittikçe arttığını ve birçoğunun hediyelik eşya satış yeri gibi ruhsatlandırıldığını ve böylelikle faaliyetlerini yürüttüklerini ifade ediyor. Bizden iletmesi, çözüm yetkililerin.
Rumuz: Gemlikli