Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Hafta sonu otopark çilesi artık bitsin

Başlığımdan anlaşıldığı gibi Burbak otoparklarından ve Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasından evsahibi vatandaşlar sıkılmış durumdalar. Hafta içi evimizin önüne Burbak görevlileri çalışıyor diye zaten araçlarımızı bırakmıyoruz ama artık birileri buna dur demeli. İstanbul gibi devasa bir şehirde bile cumartesi- pazar günleri İspark çoğu bölgede çalışmazken, Burbak gecenin 9’una kadar sürekli faaliyette.

Bizler en azından hafta sonu otoparkların çalışmasına karsıyız. Görevlilerle tartışmak, kavga etmek elbette istemiyoruz ama Büyükşehir Belediyesi bunun önüne geçmezse sıkıntıların yaşanacağı aşikar.

Ayrıca bu görevliler hiç dinlenmiyor mu, bu insanların evi ailesi yokmu? Sayın Başkan Altepe ve Burbak yönetiminden isteğimiz hafta sonu çalışmaları artık durdurulsun. Ev sahipleri olarak bu durumlardan çok rahatsız oluyoruz.

Ben bir öğretmen olarak evimin önünde hafta sonu aracımı bırakmak istiyorum. Heykel, Tophane, Setbaşı, Fomara Caddelerine gezmeye gittiğimde gecenin 9’una kadar otoparkçılarla tartışmak istemiyorum. Lütfen konuyu ilgili makamlar dikkate alsın, buraları vatandaşa haftada 2 gün serbest bırakın.
Ezgi Yıldırım

 

Nilüfer’de binebilen şanslı

 

Bu fotoğraf dün saat 16.00 sıralarında çekildi. Yer Nilüfer metro istasyonu. Trenler art arda dolu gelmekte hem de tüm vagonlarıyla. Binebilen kendini şanslı saymakta, yer bulamayıp binemeyenler ise bir sonraki treni bekleme modunda. Tabii onda da içeri adım atacak kadar yer bulabilirse. Üniversite yönünden gelen tren platforma yaklaştığında vatmanın şu anonsu duyulmakta hem de sık sık: Sayın yolcularımız ön vagonlar tamamen dolu. Lütfen arka vagonlara gidelim… Gitmesine gidelim de geçen trenlere binemeyip bekleyenlerle iyice biriken kalabalığın hangi kısmını arka vagonlar alabilecek. Üstelik bu vagonların da boş olduğu söylenemez. Bu sıkıntılar cumartesi ve pazar günleri daha çok yaşanmakta. Alıştık diyeceğiz ama alışmak çok zor. Sanılmasın ki hafta içi sabahları da bu manzara farklı. Aslında çözüm basit. Pik saatlerde K.Sanayi-Şehreküstü arasına ek sefer konulsa bu eziyet çekilmez.

E.A.

 

Turizmde harita ihtiyacı

 

​Avrupa’ya gidenler bilirler. Her kentin tanıtıcı kitabının yanısıra bir de her dilde haritası vardır. Pekala ülkemizde durum nasıldır. Bursa ile ilgili olarak resmi makamların bu tür yayınları mevcut mudur? Valilik Turizm Birliği ve Müdürlüğü harita konusunda ne yapmaktadır? Çevreci bir vatandaş olarak bu yönde tatmin edici bir hizmet göremiyorum. Bursa’ nın Türkçe ve yabancı dillerde haritaları neden yoktur? Büyükşehir Belediyesi ile kimi kestane şekeri firmaları ve bazı özel kuruluşlar Bursa’nın gezilecek ve görülecek yerlerini içeren haritalar düzenlemiş. Bu haritalardan turistlerin yoğun uğradığı yerlere de konulması faydalı olacaktır.

Kemal Başeren

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X