Sayın Günay Yumruktay, köşenizin adı “Söz Sizde”. Söz bizdeyse ben de sözümü duyurmak istiyorum.
Kiremitçi Mahallesi doğumlu, Doğanbey ile ilgili dernek başkanlığı yapmış birisi olarak Doğanbey konusunda bilgi paylaşmak istedim.
Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Kiremitçi, Doğanbey, Tayakadın mahallelerine yıllarca imar izni verilmedi.
Sayın Erdem Saker’in başkanlığı zamanında ilk kez istimlak konusu dile getirildi. Mahalle sakinleri ANAP il binası önünde protestolarda bulundu. Davalar açıldı.
Sayın Erhan Keleşoğlu döneminde MİA (Merkezi İş Alanı) planı ortaya kondu. 8-15 arasında parsel birleşip müteahhitlerle anlaşarak istediği yükseklikte binalar yapılacaktı. İnşaatın m2’si baz alınıyor, yüksekliğe sınır getirilmiyordu.
Bu plana göre eski Medical Park Hastane binası, Burçin 3-4 binaları, M.Özen-Muti işhanları, Karakaşgil İşhanı, cadde üzerinde kaba inşaatta kalan bina ve diğer yüksek binalar yapıldı. (Şimdi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘TOKİ Doğanbey konutları nedeniyle Hanlar Bölgesi, Ulucami görünmüyor’ dediğinde bizler gülüyoruz. Sayın Başkan’ın MİA planından haberi olmadığını düşünüyoruz.)
Sonra 1999 depremi oldu. MİA planı sona erdi. DSP iktidarı geldi. Yükseklik 4 kat, daha sonra 6 katla sınırlandı. Hiçbir müteahhit bu konuya ilgi göstermedi.
AK Parti iktidarı geldi. Dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuya ilgi gösterdi. Yalnız o da 5 m2 yeri olana 1 daire, 100+1 m2 yeri olana 1 m2 yeri için de 1 daire vererek büyük bir yoğunlaşmaya neden oldu. Bizim ilk anlaştığımız borçlar 4 katına çıkarıldı. Sonra “Babası evladına yapmaz.-B. Arınç-” denilerek 2 katına indirildi. Bizler de sevindik(!)
TOKİ 2 yılda bitirileceği söylenen evleri 5 yılda bitirdi. Sonunda bizlere ayıplı daireler teslim edildi. (4 ya da 3 asansörün bulunduğu bloklarda 1 asansör çalışıyor o da kırmızı etiketli) Dairelerin içlerine bir sürü paralar harcadık. Hâlâ şiddetli yağmur yağdığında birçok daire su alıyor. Başbakan Yardımcısı Sayın Bakanımızın bu konuya eğilip bu eksiklikleri TOKİ’ye yaptırmasını arzuluyoruz. Saygılarımla
Sinan KANGAL
Demirtaş Mezarlığı’nın duvarı uzun zamandır böyle
Demirtaş Mezarlığı’nın çevre duvarları için Büyükşehir Belediyesi ne zaman mezarlık çevre duvarları çalışmaları yapacak?
2017 Kasım ayında internet üzerinden dilekçe verdim. Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlık duvarı ile ilgili çalışma yapmasını rica ediyorum. Saygılarımla.
Mümin DÜNDAR
Açık otopark geceleri de kullanıma açık olamaz mı?
Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Osmangazi Belediyesi’ne ait kapalı yüzme havuzunun açık otoparkı gündüz mesai saatleri açık, mesai bittikten sonra demir dubalarla kapatılmaktadır.
Mahallemizde araç yoğunluğu fazlalığından dolayı yol kenarlarına araç bırakmak zorunda kalan vatandaşlarımız olmakta, bazen tek aracın bile sokaklardan geçmesi zorlaşmakta, Osmangazi Belediyesi bu açık otoparkı gece de açık tutamaz mı? Böyle bir imkân varken kısıtlamak iyi bir şey değil. Birçok insan bu durumdan şikâyetçi, gece gündüz güvenliğin olduğu bir yer insanlarımız araçlarını gönül rahatlığıyla bırakabilirler. Bu nedenlerle açık otoparkın kullanıma açılmasını herhangi bir kısıtlama olmamasını yetkililerden rica ediyorum.
İlkay KURT