Bursaspor, Tekirdağ’da Ergene Velimeşespor’u da 3-0 yenerek firesiz yoluna devam etti.
İlk üç haftada 8 gol atan Timsah, kalesini gole kapatarak gerçekten takdiri hak eden bir performans sergiliyor.
Yapılan transferlerde kimin en ufak payı varsa gerçekten helal olsun. Mücadeleden vazgeçmeyen, top tekniği yüksek, son dakikaya kadar gol kovalayan bir kadro kurulmuş.
Tabii burada bir büyük alkış da Batalla önderliğindeki teknik kadroya.
Tamamen baştan yaratılan bir kadroyu bu kadar kısa sürede bir takım haline getirmek öyle az buz iş değil.
Bu kadro, bu yönetim ve teknik kadroyla sezon sonunda hedefe ulaşacaktır. Her geçen hafta üzerine koyarak, daha da iyi bir futbol sergileyeceğinden de şüphem yok.
Ancak yeşil beyazlıları rakiplerden çok, saha zeminleri zorlayacak gibi duruyor.
Ergene’de tarladan hiçbir farkı olmayan bir zeminde oynandı karşılaşma. İlk haftadaki Düzce maçı da bir tık iyi olmasına rağmen berbat bir sahada oynanmıştı. Kış mevsiminin gelişiyle birlikte çok daha kötüsünü göreceğimizi öngörmek de karamsarlık sayılmaz.
Bursasporlu futbolcular yine şanslı. En azından 15 maçını evinde Avrupa standartlarında bir zeminde oynayacak. (Tokat maçında yeni yapılan zeminin henüz hazır olmadığını gördük, ancak 1-2 hafta içinde istenilen seviyeye gelecektir.)
Aslında bu zemin sorunu Süper Lig’de dahil Türk futbolunun kanayan yaralarından biri.
Sözüm ona üst liglerde belirli kriterler getirildi, ancak geçmiş yıllarda gördük ki teori pratiğe pek dökülmüyor.
İŞBİRLİĞİ YAPMAK ZOR OLMAMALI!
Her sene aynı sorunlar yaşanırken, çözüm bulunamamasını aklım almıyor.
Tamam alt liglerde kulüplerin gelirleri oldukça kısıtlı ve sahaların bir çoğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sorumluluğunda.
Peki TFF ve bakanlığın bir araya gelip ortak noktada buluşması bu kadar mı zor.
Belki bakanlık her ilde iyi çim ekibi bulmakta zorlanıyordur. Fakat pekâlâ TFF ile işbirliğine gidilip bölgesel ekipler kurularak çözüm yoluna gidilebilir. Kurulacak üst düzey ekipler, il il gezerek yapılması gerekenleri organize edip çok daha sağlıklı, çok daha futbola elverişli zeminlerin ortaya çıkmasını sağlayabilir.
Hatta gerekirse belediyelerden de ekip anlamında destek alınabilir.
Yıllar önce Galatasaray’da göreve gelen Jupp Derwall, “İyi futbol iyi sahada oynanır. İyi futbolcular iyi zeminlerde yetişir” diyerek sadece Galatasaray’da değil, Türk futbolunda büyük bir devrime imza atmıştır. Türk futbolunun toprak sahalardan kurtuluşu Alman teknik adamla başlamıştır.
Stat zeminlerinin berbat olduğunu yüzümüze çarpması için yine bir Alman’ın mı çıkıp gelmesi gerekiyor!