Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Türkiye Timsah gördü!

Köşe Yazısını Dinle

Maç öncesi yazımda Bursaspor’un mutlaka patlama yapacağını belirterek Kahramanmaraş karşısında ‘neden olmasın’ demiştim.

Timsah skor olarak belki istediği büyüklükte(!) bir fark yakalayamadı ancak, oyun olarak önemli bir patlama gördük sahada.

Özellikle ilkyarıda rakibini sürklase eden ve Mücahit Can Akçay’ın 21’de attığı golün yanı sıra 3 topu da direkten dönen yeşil beyazlılar, sezonun en etkili futbolunu sergiledi.

Golde belki Mücahit Can’ın ismi yazıyordu ancak, Abdullah Tazgel’in hakkını vermezsek büyük haksızlık etmiş oluruz. Savunmada iki rakibinin arasından harika sıyrılan genç futbolcu, rakip ceza sahası önüne kadar taşıdığı topu son derece ölçülü bir pasla aktarınca, Mücahit Can’a da klasına yakışır bir vuruşla golü yapmak kaldı.

Taraftar desteğini arkasına alan Timsah, 3. Lig seviyesinin oldukça üzerinde bir futbol şovunun sergilendiği mücadelede gerçekten çok istekli oynadı.

İkinci yarıda da hırsından bir şey kaybetmeyen yeşil beyazlılar, uzun bir süre farkı artıramazken taraftarının tribün şovu ise görülmeye değer güzellikteydi.

A Spor aracılığıyla tüm Türkiye’ye kendilerini hatırlatma şansını yakalayan Bursaspor sevdalıları, tribünde adeta gövde gösterisi yaptı. Hele ki maç öncesi katledilen kadınlarımızın isimlerinin yazılı olduğu pankartları açarak gösterdikleri duyarlılıkla alkışın en büyüğünü hak ettiler.

Böylesi bir futbol ortamında puan kaybetmek gerçekten ayıp olurdu. Nitekim Yiğitali’nin 75’te şut için önüne çekmeye çalıştığı topu Bilal Özer, kendi kalesine göndererek Bursaspor’u rahatladı.

Eskişehir’de 3 puanı getiren Taha Can Velioğlu, 90+2’de attığı golle bu kez  liderliği getirerek parlamayı sürdürdü.

Anadolu Üniversitesi maçının ikinci yarısında sergilenen can sıkıcı görüntünün biraz zeminden, biraz da hata yapma korkusundan kaynaklandığını dün gördük.

İlk dakikadan son düdüğe kadar isteyen, gol kovalayan Timsah, tribün şov yapan taraftarını evine mutlu ve fazlasıyla umutlu gönderdi.

Dile kolay, ligde 6, kupada 2, toplam 8 maç. Rakip filelere gönderilen 14 gol ve adeta mühürlenen bir kale.

Şimdi Pablo Martin Batalla ve öğrencilerinin önünde kâğıt üzerinde çok daha zorlu olan Silifke deplasmanı ve evdeki Kütahyaspor maçları var.

Bu mücadeleler kayıpsız atlatılırsa işte o zaman önümüz iyice açılır.

Öyleyse kazana kazana büyümeye devam!

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X