Ertan Erkuvvet
Ertan Erkuvvet
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Helal olsun Başkan!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor 3. Lig’deki ilk maçını Düzce’de oynadı ve sahadan 2-0 galip ayrılarak şampiyonluktaki iddiasını ortaya koydu.

Buradaki iddia sadece sahada oynanan futbol üzerinden değil Düzce’ye akın eden taraftarıyla, yönetimiyle, teknik ekibi ve kadrosuyla bu iddiayı ortaya koyuyor yeşil beyazlılar.

Süper Lig’de şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstermiş, hiçbir zaman pes etmemiş büyük bir camia Bursaspor.

Büyük bir çöküşten sonra bugünlere gelen yeşil beyazlı camia Enes Çelik önderliğinde küllerinden doğmaya başladı gerçekten.

Yönetime seçildiği ilk günden, hatta daha yönetime gelmeden vizyonunu hissettiren Başkan Enes Çelik, verdiği sözleri bir bir yerine getirerek ligin üstünde bir kadroyla başlattı bu dirilişi.

Şimdi belki de “Bu desteği biz de görseydik biz de yapardık bu işleri” diyen eski yöneticiler vardır. Ancak şunu herkes çok iyi biliyor ki bu desteği sağlayan Enes Çelik’in verdiği güven duygusudur.

Geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarla camiayı ayağa kaldıran Enes Başkan, belki de en önemli mesajını önceki akşam verdi.

Düzce’de taraftarlar ve güvenlik güçleri arasında yaşanan hadiseyi hiç hamaset yapmadan net bir şekilde ortaya koyan Başkan, çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi kendi kulübüne batırmayı ihmal etmedi.

Bu hareket şu ana kadar pek alışık olmadığımız bir durum. Gerçekten helal olsun.

Eğer ki Bursaspor, Süper Lig yolculuğuna 3. Lig’den başlamışsa futbolcusu, teknik kadrosu kadar, yönetim ve taraftarıyla rakiplerinde saygı uyandırmalı. Gittiği yerde misafirliğini, evinde misafirperverliğini göstermeli.

Nasıl ki 2009-2010 sezonunda tüm Türkiye’nin sempatisini ve beğenisini kazandıysa, bu uzun yolculukta da bu duruşu sergilemeli.

Bu sebeple yazıyı Enes Başkan’ın son cümlesiyle noktalayalım:

Lütfen bundan sonraki deplasman ve iç saha müsabakalarında sergilediğimiz davranışların takımımızın imajına zarar verip vermediğini gözeterek hareket edelim.”

Son dedik ama yönetime de küçük bir öneri getirelim: Bu tür olayların yaşanmaması için deplasman biletleri Bursaspor tarafından satılarak deplasmana gidecek taraftar önceden belirlenirse bu tür olayların yaşanmasının da önüne geçilebilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X