Ligin ikinci yarısında ağır aksak giden ve ilk yenilgisini geçtiğimiz hafta Kütahya’da alan Bursaspor, çıkış maçı olarak gördüğü Kuşadası deplasmanında da istediğini bulamadı.
Özer Türk Stadı’nın tarladan biraz hallice zemininde oynanan mücadeleye her iki takım da çok tempolu başlayamadı. Pozisyonun az olduğu bu bölümde Ahmet İlhan, 10. dakikada ceza sahası sağ köşesinden sol ayağıyla vurduğu ve adeta direği yalayan şutuyla dönüş sinyalini verdi. Nitekim kaptan, 25. dakikada hemen hemen aynı noktadan bu kez sağ ayağıyla topu arka direkteki İlhan Depe’nin kafasına kondurarak takımının 1-0 öne geçmesini sağladı.
Temposuz devam eden oyunda ilkyarının bu skorla bitmesi beklenirken, 45+2’de Tahacan’ın rakibine set olduğu pozisyonda ayağı kayan kaleci Anıl Atağ’ın elinden kaçırdığı topu önünde bulan Bora Taşdemir ilkyarının skorunu 1-1 olarak belirledi.
KAPTAN ÇOK İSTEDİ…
İkinci yarıya baskılı başlayan Timsah, üst üste pozisyonlar buldu. 47’de kaleci Fatih Değirmenci’nin boşa çıkıp Musa’nın kafayla kaleye gönderdiği topu Aytuğ’un topu çizgiden kafayla çıkarması ise Bursaspor adına büyük bir şanssızlıktı.
Özellikle Ahmet İlhan’ın sürüklediği ataklarla tehlikeli olan yeşil beyazlılar, son vuruşlarda başarılı olamayınca son yarım saate 1-1’le girildi.
Dakikalar ilerledikçe tempoyu yükseltmekte sıkıntı yaşayan yeşil beyazlılar, yakaladığı 1-2 pozisyonda da tercih hatalarının kurbanı oldu.
Bunlara bir de ev sahibi ekibin oyuncularının zaman geçirme taktikleri dahil olunca gol bulmak biraz tesadüflere kaldı.
BU DÜŞÜŞ HAYRA ALAMET DEĞİL!
İyi oynamayınca tesadüf de pek denk gelmiyor tabii. Nitekim 90+3’te Ahmet İlhan’ın gollük şutunun Tahir Babaoğlu’ndan dönmesi de bizim için acı bir tesadüf oldu. Bu sonuçla ikinci yarıdaki puan kaybını 11’e yükselten Bursaspor, krediyi erkenden tüketti.
Ligin ilk yarısında aynı maçlarda sadece 4 puan kaybeten Timsah’ın ligin ikinci yarısındaki bu düşüşü pek hayra alamet değil.
Tamam kâğıt üzerinde fikstür iyi görünüyor, fakat aynı kâğıtta bu maç için de 3 puan yazıyordu.
2025’te sadece 3 maç kazanabilen, her hattıyla tel tel dökülen ve puan farkının 5’e düşmesine engel olamayan bu takım, artık eskisi gibi güven vermiyor.
Artık yönetimin de taraftarın da önünde iki seçenek var: Ya takımı kucaklayıp hep beraber bu girdaptan çıkılacak, ya da…
Bir şokla çözüm aranacak!
Memnun olan var mi acaba.Artik çıksınlarda nasıl çıkarsa çıksın moduna geldik.