Erdal Akçay
Erdal Akçay
E-Posta: erdalakcay@olaygazetesi.com.tr YAZARIN TÜM YAZILARI

Hazırla kupayı TFF!

Köşe Yazısını Dinle

ERDAL AKÇAY

Bursaspor’un misafir olduğu 3.Lig’de şampiyonluğunu ilan etmesine sadece 7 gün kaldı.

Yeşil beyazlı renklere gönül verenler dünkü 3-1’lik 23 Elazığ FK maçına şampiyonluk coşkusuna ortak olmak için adeta akın edip stadyumu bayram yerine çevirdiler. Ancak, Maraş’tan beklenen haber gelmeyince şampiyonluğun matematiksel olarak ilan edilmesi pazar günü Hopaspor ile Arhavi’de oynanacak maça kaldı.

Son 3 haftaya 7 puan önde giren Bursaspor, Artvin’de kazanması halinde başka bir sonucu bakmaksızın şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

Bu şampiyonlukta en büyük pay kuşkusuz, 11 ay önce Bursaspor sevdalısı arkadaşlarıyla birlikte ateşten gömleği üzerine geçiren başkan Enes Çelik’e ait… Kent dinamiklerinin de desteğiyle dağ gibi borç yükünü kulübün üzerinden atan Çelik, muhteşem taraftarın da yeniden kulübü sahiplenmesiyle hayalini kurduğu 3 yılda 3 şampiyonlukla Süper Lig’e dönüşün ilk halkasını tamamlamış oldu.

Enes Çelik’in Bursaspor başkanı olarak ilk şampiyonluğunu ata toprağı Artvin’de yaşayacak olması da ilginç bir tesadüf olacak.

Bursaspor, Hopaspor deplasmanın ardından evindeki sezonun son maçını 20 Nisan Pazar günü Bornova 1877 ile oynayacak. Türkiye Futbol Federasyonu şimdiden Bursaspor’un kupasını hazırlayıp o tarihte sahibine teslim etmeli.

Kâbus dolu günlerden, şampiyonlukların konuşulduğu, yeniden Süper Lig ve Avrupa kupalarında elde edilecek başarıların hayal edildiği günleri yaşatanlara yürekten teşekkür ediyorum.

Genel kurul ve Divan Kurulu üyesi üyeliğimle birlikte basın mensubu olarak son 40 yılına yakından tanıklık ettiğim Bursaspor’un 2 yıl sonra ait olduğu Süper Lig’e döneceğine yürekten inanıyorum.

İnanmış bir şehir ve camianın önünde hiçbir engel duramaz…

Rakip fark etmeksizin sezon boyunca stadyumu doldurup takımın en büyük itici gücü olan bu taraftar, özellikle çocuklarımız en güzel kutlamayı hak ediyor.

2010’da Süper Lig şampiyonu olarak Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursaspor, eski özlenen günlerine geri dönerken, şehriyle, yönetimiyle, taraftarıyla, futbolcusuyla ve teknik kadrosuyla da tüm ülkeye örnek oluyor.

Çocukların şampiyonluk şarkıları söylediği bu şehrin en büyük markası Bursaspor sen çok yaşa…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X