Emre Kurtbay
Emre Kurtbay
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Sıradaki gelsin!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor Tekirdağ deplasmanında Ergene Velimeşespor’u 3-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nda perdeyi 14’te Furkan Özyapı açarken, 56’da Ahmet İlhan Özek’in penaltıyla skoru 2-0 yaptı. Sonucu belirleyen gol 80’de İlhan Depe’den geldi ve Timsah 3’te 3 yaparak puanını 9’a yükseltti. Mücahit Can 58’de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bundan tam bir sene önce Bursaspor için bugünleri öngörebilir miydik bilemiyorum. Vasıfsız bir yönetim, çoğu altyapıda gelişimini sürdürmesi gerekirken transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle bir anda kendilerini A takımda bulan gençler…

Bu hikayede aslında en masumu koskoca bir şehrin yükünü sırtlayan o gençlerdi.

Malum vasıfsız yönetim sonrasında böyle bir oluşum görmek inanın büyük hayalcilikti. Ancak Başkan Enes Çelik ve arkadaşları öyle bir anda çıkageldiler ki 61 yıllık koca çınarın talihi bir anda değişti.

En başından bu yana ortaya konan icraatları buraya yazmaya kalksam herhalde bu sayfaya sığmaz.

Kaldı ki daha yapacakları da çok şey var. OLAY YouTube kanalı ve olay.com.tr’de yayımlanan Enes Çelik röportajımızı muhakkak izlemiş veya okumuşsunuzdur.

Hayli ses getiren bu programda Başkan Çelik’in verdiği güven kimsenin gözünden kaçmamıştır.

Yönetim olarak Bursaspor için yapacakları daha çok şey; arkalarında genci, yaşlısı, siyasisiyle birlikte kocaman bir şehir var.

Bir şehrin kenetlendiğinde neler yapabileceğini 2010’da tüm dünyaya gösteren Bursaspor, aynı kenetlenmeyle dipten zirveye çıkışı da gösterecek, adını yine dünya futbol tarihine yazdıracak.

 

SKORU AL KEYFİNE BAK

Lige 2’de 2’ye başlayan yeşil beyazlılar, Ergene Velimeşe’yi de deplasmanda … mağlup ederek üçleme yapmayı başardı. Namağlup yoluna devam eden Timsahlar, bu 3 lig maçında da gol yemedi.

Kupa maçını da hesaba kattığımızda 4 maçta 4 galibiyet alıp kalesini gole kapadı Pablo Martin Batalla’nın öğrencileri.

Geçtiğimiz iki sezon 2. Lig’de futbol namına pek bir şey görmemişti futbolseverler. Keza bu ligde de. Zira stadyumların, zeminlerin durumu ortada.

Bu çukur liglerde tek önemli şey skor. Gerisine çok bakmamak gerekiyor.

Gerçi Türkiye’deki futbol anlayışında sadece alt liglerde değil, Süper Lig ve 1. Lig’de de durum bundan aşağı kalır değil.

Bunun için alınan her galibiyetin çok büyük önemi var. Bunun yanında da bu berbat zeminlerde sakat vermemek…

 

MUŞ MAÇINDA DA 40 BİN KİŞİ

Dün Bursaspor adına bir konu hariç her şey mükemmeldi. Neredeyse tek kale oynayan yeşil beyazlılar Furkan Özyapı, Ahmet İlhan Özek ve İlhan Depe ile skora yine net bir şekilde ulaştı.

Olumsuz konu ise, rakip 10 kişi kalmış ve Bursaspor ikinci golü bulmuşken Mücahit Can Akçay’ın 58. dakikada rakibine yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kart görmeseydi. Skor ve her şey Bursaspor lehineyken bu böyle durumların yaşanması ne yazık ki can sıkıyor. Şimdi durduk yerde Mücahit en az 2 maç ceza alacak.

Evet, yerini dolduracak oyuncular muhakkak var ancak bu hareketlere dikkat etmek gerekiyor, gerekli uyarılar yapılacaktır.

Karşımızda 3’te 3 yapmış, 3 maçta 8 gol atıp kalesinde gol görmeyen bir Bursaspor var. Sıradaki rakip Muşspor. Görünen o ki pazar günkü o karşılaşmada da 40 bin taraftar olacak.

Bu coşku devam ettiği sürece işler daha da kolay hale gelecek. Hep diyoruz. Bu sezonun keyfini çıkaralım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X