Emre Kurtbay
Emre Kurtbay
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Özlediğimiz Bursaspor çok yakında!

Köşe Yazısını Dinle

Yeni sezon öncesinde son hazırlık maçını Balıkesirspor ile deplasmanda oynayan Bursaspor, 3-1’lik galibiyet alarak 7 Eylül Cumartesi günü başlayacak lige hazır olduğunu gösterdi. Sedat Cengiz, Ahmet İlhan Özek ve Yiğitali Bayrak ile sonuca giden yeşil beyazlılar rakiplerine de gözdağı verdi.

Timsah’ın tüm hazırlık maçlarını ve 15 günlük Bolu kampının tamamını yerinde takip eden tek gazeteci olarak şunu söyleyebilirim ki, özlediğimiz Bursaspor çok yakında. Bunu hazırlık maçında alınan sonuçlardan dolayı değil, yeşil beyazlı kulübün tüm organizasyonunu göz önüne alarak dile getiriyorum.

Zira, tüm şehrin desteğini arkasına alan bir yönetim, Pablo Martin Batalla gibi efsane bir ismin takımın başına getirilmesi, bu ligin çok üzerinde kurulan kadrodan bahsediyoruz.

BATALLA’NIN DÜŞÜNDÜĞÜ KADRO

Doğru yapılanmanın ve doğru hamlelerin, Bursaspor’un ait olmadığı bu ligden fire vermeden bir üst lige çıkması en büyük temennimiz. Saha dışında yapılan hamleler saha sonuçlarıyla birleştiği taktirde bu hedefe ulaşılacağını tahmin ediyorum.

Balıkesirspor karşılaşması, yeşil beyazlı takımın son ciddi provasıydı. Teknik Direktör Batalla da buna göre ligde düşündüğü kadroyu sahaya sürdü. Sakatlığı bulunan Furkan Özyapı ile tedavisi devam eden Tahir Babaoğlu maç kadrosunda yer almadı. Elbette bu maçtaki kadroyu ligde göreceğiz diye bir kural yok. Maç gününe kadar oyuncuların form durumlarına göre değişiklikler de olabilir.

RAKİPLERİN KORKULU RÜYASI

Bursaspor’un hücum gücü gerçekten çok yüksek. Oldukça değerli isimlere sahip olan Batalla, Muhammet Demir’in de gelmesiyle ekstra zengin bir hücum hattına sahip oldu. Organize ataklarda ve geçiş hücumlarındaki denemeleri son provada bir kez daha gördük.

Forvet arkasında görev yapan Sedat Cengiz, zaman zaman Mücahit Can’ın yanına gelerek forveti çiftledi. Kanatlarda İlhan Depe ve Ahmet İlhan Özek gibi iki tecrübeli silahın olması, şimdiden rakiplerin korkulu rüyası oldu.

Dünkü maçı takip edenler görmüşlerdir ki Ahmet İlhan’ın 36 yaşında olmasına rağmen ortaya koyduğu enerji ve dinamizm çok değerli. Maçı da bir gol ve bir asistle tamamladı.

ARTIK GÜLME ZAMANI

Orta sahada Musa Çağıran’ın göstermiş olduğu sertlik savunmayı da rahatlıyor. Keza Çağıran’ın hücuma çıkışları da etkili olurken, Balıkesir maçında penaltıyı kazandıran isim olması da dikkat çekici bana göre. Musa ile orta sahada iyi bir ikili olan Yiğitali Bayrak yeteneğiyle çok şey katacak bu takıma.

Hem oyun görüşü hem de şutlarıyla etkili olabilen Yiğitali, Balıkesir karşısındaki etkili oyununu ceza sahası dışından attığı şık golle süsledi. Sezona damga vurabilecek oyuncuların başında geleceğini düşünüyorum.

Tüm hazırlık maçlarını göz önüne aldığımızda eksi olarak söyleyebileceğim tek şey dört hazırlık maçında da gol yenmesi… İstatistik olarak kötü görünen bu durumun, oyuncuların birbirleriyle daha fazla oynamasıyla ortadan kalkacağına inanıyorum. Teknik kadro da zaten bu durumla ilgili gerekli çalışmaları yapıyordur.

Lig 7 Eylül Cumartesi günü deplasmandaki Düzcespor maçıyla resmen başlayacak. Bursaspor’un misafir olduğu bu ligi fazla strese girmeden lider olarak tamamlayıp, hak ettiği Süper Lig’e yürüyüşünün ilk adımını kazasız bir şekilde atlatacağını düşünüyorum. Camia olarak üst üste gelen yıkımların ardından bu sezonla birlikte yüzlerimizin gülme zamanı geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X