Emre Kurtbay
Emre Kurtbay
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Liderliği Akdeniz’de bıraktık!

Köşe Yazısını Dinle

Deplasmanda Silifke Belediyespor ile golsüz berabere kalan Bursaspor bu sezon ikinci kez puan kaybetti

İkinci yarıda Mücahit Can ile net fırsatı değerlendiremeyen, buna karşılık kalesinde gördüğü pozisyonları kaleci Anıl Atağ ile durduran yeşil beyazlılar liderlik koltuğunu Karşıyaka’ya kaptırdı.

Açıkçası zor geçeceği çok belli olan bir maçtı. Kendi sahasında oldukça diri gözüken Silifke Belediyespor’a karşı Bursaspor özellikle ilk yarı çok zorlandı. Kalesinde gördüğü pozisyonlara başarılı kaleci Anıl Atağ ile “dur” diyen yeşil beyazlılar, ikinci yarıda pozisyonlar bulsa da sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı ve liderliği İzmir temsilcisi Karşıyaka’ya bıraktı.

Elbette Bursaspor’un kalesinde gol görmemesiyle övünüyoruz. Ki, dünkü mücadelede de Anıl Atağ’ın çok kritik müdahaleleri olmasa Timsah hem kalesinde ilk golü yiyecek muhtemelen de sahadan yenilgiyle ayrılacaktı.

Bir maçta kaleciyi bu kadar anıyorsak belli başlı sıkıntıların olduğunu kesinlikle göz ardı edemeyiz. Nitekim, ilk 45 dakikada üretkenlikten uzak olan ve uzaktan şutlarla gol arayan yeşil beyazlılar, 60’ta Mücahit Can Akçay’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonu değerlendirebilse yine 3 puanı cebine koyacaktı belki de…

 

DEĞİŞİKLİKLER DE ETKİ ETMEDİ

Hücumda isteneni veremeyen Bursaspor’un savunmada sol tarafını mesken tutan ev sahibi ekip, o alandan pozisyonlar üretti. Israrlar Abdullah Tazgel’in zaafları üzerine oynadılar ve istedikleri pozisyonları buldular.

Buna karşılık, belki de bu sezon en iyi zemin diyebileceğimiz bir zeminde oynanan maçta çok pas hatası yaptı yeşil beyazlı oyuncular. Final paslarında biraz dikkatli olunabilse istenen pozisyonlar da gelebilirdi bana göre…

Kenardan istediği taze kanı bulamadı Pablo Martin Batalla. Nitekim her daim olan Eren Tunalı-Hamza Gür değişikliğinin yanı sıra Bora Yılmaz ve Bilal Güney hamlesi geldi. Bora kanada geçince İlhan Depe serbest oyuncu gibi oynamaya başladı ancak bu da çare olmadı.

Furkan ile birlikte Yiğitali’nin de çıkması orta saha üstünlüğünün rakibe verilmesi gibi oldu. Zira giren oyunculardan da istenen katkı bir türlü gelmedi.

 

ÇIKARILACAK DERSLER VAR

İlk kaybını Muşspor maçında yapan Bursaspor’un ikinci kaybı Silifke deplasmanında gelmiş oldu. Evet, şu an için Karşıyaka 2 puan öne geçerek liderlik koltuğuna oturmuş olabilir ancak daha çok maç var.

Hatırlatalım; Bursaspor üst üste iki maçını iç sahada oynayacak. Dünkü maçtan çıkarılacak çok dersler var ki teknik heyet bunu zaten oyunculara iletecektir. Gönül isterdi Bursa’ya 3 puanla dönmeyi ancak bunda da bir hayır vardır diyeceğiz. Şimdi Kütahya maçına odaklanmak ve ne olursa olsun o karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak bu kaybı telafi etmek zorundayız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X