Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kanser…

Köşe Yazısını Dinle

Zor ve korkutucu bir hastalıktır.

Ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer almaktadır.

Eskiden kanser daha çok yaşlılık hastalığı olmasına rağmen son yıllarda genç ve hatta çocuklarda da sık görülmeye başladı.

Son yıllarda yapılan çalışmalarda kanserin gençlerde giderek daha fazla arttığı görülmüştür. Bunun en sık sebebi yediğimiz gıdaların ve içtiğimiz suların içinde kanserojen maddelerin olmasıdır. Bunların başında sıklıkla yiyeceklerimizin ve içeceklerimizin başta naylonlar olmak üzere uygun olmayan yerlerde taşınması gelir. Bunların yanında işlenmiş gıdalardır. Defalarca yazdım; cips, şekerler, salam-sosis, içeceklerde asitli içecekler ve naylonda taşınan başta su olmak üzere diğer içeceklerin hepsi kanserojen olup kansere neden olurlar.

Kısacası mümkün olduğu kadarı ile evde kendi yaptığınız yiyecek ve içeceklere öncelik verin. Aksine dışarda yediğiniz yiyecek ve içeceklerin çoğu sağlıksız olup başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olurlar.

Bu hastalıklara kısaca baktığımızda:

– Kanser

– Depresyon

– Mide ve bağırsaklarda fonksiyon bozukluğu

– Alerji durumlarında artış

– Dikkat dağınıklığı

– Hayattan zevk alamama

– Okulda başarısızlık

– Sinirlilik

Daha birçok hastalığı sayabiliriz. Bu nedenle beslenmenin çok önemli olduğunu ve özelikle başta çocuklar olmak üzere her yaşta kişilerin mümkünse işlenmiş gıdalardan kaçınılması önemlidir. Yoksa kanser ve diğer hastalıklara yakalanmamız kaçınılmaz.

Sonuç:

Çocuklarınız ne kadar ısrar ederse etsin ve ağlarsa ağlasın işlenmiş ve naylonda taşınan gıdaları yedirmeyiniz ve siz de yemeyiniz.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X