Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Salı ekran başına…

Köşe Yazısını Dinle

Paris Olimpiyatları’nda en ilgi çeken takım sporu Basketbol da çeyrek finaller salı günü oynanacak. Grup maçlarında; ABD tecrübeli LeBron organizasyonu ve Durant kusursuz performansı ile çok rahat sonuca gitti. Sadece Curry beklenenin uzağında idi.

Şımarık ve çirkef İspanyolların elenmesi bir devrin sonu gibiydi, geçiş dönemi sancıları yaşıyorlar. Avustralya ve Brezilya iyi oyunlar oynadılar ama pek şansları olduğunu düşünmüyorum.

Sırbistan çok kapasiteli bir takım şimdilik beklenen oyunda değiller ancak büyük potansiyelleri var. Jokic ve Bogdanovic istenen oyuna yakın göründüler.

Fransa kendi evinde oynamasına rağmen özellikle oyun kurucu konusunda çok sıkıntılı, müthiş yetenek Wembanyama da tecrübe eksiği bariz görünüyor. Son Dünya şampiyonu Almanlar karşısında aciz durumlara düştüler, zayıf Japonları ise hakem kıyağı ile olmayan bir faul verilerek uzatmada geçtiler. Salı günü Alexander ve Barret ile öne çıkan iddialı Kanada karşısında işleri zor. Makine düzeninde kusursuz oynayan Almanlar da oyun kurucu Schroder şu ana kadar açık ara turnuvanın en iyi oyuncusu. Franz Wagner de müthiş formda.

Sayı krallığında 27 ortalama ile lider giden Giannis Antetokoumpo’ya endeksli oynayan Yunanistan grupta çok zorlanırken, averaj ile devam edebildi. Bu oyun sistemiyle daha ileri gidebileceklerini sanmıyorum. Onlar da oyun kurucu sorunu yaşıyor.

En sempatik takım Güney Sudan olurken, çeyrek finali averajla kaçırdılar.

6 Ağustos programı şöyle; Almanya-Yunanistan, Sırbistan-Avustralya, Fransa-Kanada, Brezilya-ABD.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X