Altan Kutucu
Altan Kutucu

Olimpiyat’ta neler izleyeceğiz…

Köşe Yazısını Dinle

Paris Olimpiyatları‘nda erkekler basketbol müsabakalarında; ABD üst üste beşinci Olimpiyatlarda altın madalya kazanabilecek mi? Yoksa dünya Amerikalılara yetişti mi? Fransa, ABD’nin saltanatını sona erdirme konusunda belki de en iyi şansa sahip gibi görünüyor.

Micic, Bogdanovic, Jokic’li Sırbistan, Amerikalılar için önce grupta rakip ayrıca altın madalya umutları da var. Porto Riko, grup aşamasını bekliyor ABD’nin ada ülkesiyle Olimpiyatlarda oynadığı son maç 2004’te utanç verici bir yenilgiye yol açmıştı.

Sadece 13 yıldır bir ulus olan Afrika ülkesi Güney Sudan ilk kez Olimpiyatlara katılıyor. İspanya, Porto Riko, Yunanistan ve Brezilya turnuvaya katılma hakkı kazanan dört takım ve Fransa’ya yüksek ivme İle gelmeleri bekleniyor.

NBA’in tüm zamanların en çok sayı atan oyuncusu LeBron James üçüncü Olimpiyat altın madalyasını (2008, 2012) arıyor ve 12 yıl sonra oyunlara geri dönüyor. 39 yaşındaki James’in muhtemelen son Olimpiyatı.

Kevin Durant; ABD’nin 2021’de Tokyo‘da, 2016’da Rio de Janeiro‘da ve 2012’de Londra‘da altın madalya kazanmasına yardımcı olduktan sonra, erkekler basketbolunda dört kez altın madalya kazanan ilk kişi olmayı hedefliyor.

NBA’de yılın çaylağı ve yılın savunma oyuncusu ödülünde ikinci olan (Fransız takım arkadaşı Rudy Gobert’in ardından) Victor Wembanyama Paris Oyunları’nın ilginç yüzlerinden biri olacak. NBA’deki ilk sezonu hayal kırıklığı yaratmadı ve şimdi Fransız yıldız oyununu sporun en büyük sahnesine, hem de kendi topraklarında taşıyacak.

Bu sezonun NBA MVP oylamasında Sırbistanlı Nikola Jokic‘in ardından ikinci gelen Shai Gilgeous-Alexander Kanada’ya madalya kazandırması istenecek. Kanada’nın geçen yaz Dünya Kupası’nda elde ettiği bronz madalyada kanıtladığı gibi, bu ulaşılamaz bir şey değil.

NBA tarihinin en çok üçlük atan oyuncusu Stephen Curry 36 yaşında Olimpiyatlardaki ilk maçına çıkacak. Yunan Giannis Antetokounmpo ilk kez Olimpiyatlarda olacak, İspanya’dan Rudy Fernandez 6.kez turnuvaya katılarak rekor kıracak.

A Grubu: Avustralya, Kanada, Yunanistan, İspanya.

B Grubu: Fransa, Almanya, Japonya, Brezilya.

C Grubu: Sırbistan, Güney Sudan, ABD, Porto Riko.

27 Temmuz-3 Ağustos, grup maçları. 6 Ağustos, çeyrek finaller. 8 Ağustos, yarı finaller. 10 Ağustos, altın madalya ve bronz madalya oyunları.

Takım sporlarında en ilgi çeken dal hiç şüphesiz erkek basketbol ancak kadın voleybolcularımızın maçları da çok önemli, onları da ilgi ile takip ediyor olacağız.

Bireysel dal başarılarımızla da en çok madalya aldığımız Olimpiyat olması dileğiyle herkese iyi seyirler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X