Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kaldı bize Köyferans ligi…

Köşe Yazısını Dinle

Tofaş ve Bursaspor bu sezon FIBA EuropeCup’ta yani, Avrupa’nın en zayıf olan 4. kupasında oynayacak. Bu kupa futbolda Köyferans ligi esprisi yapılan kupa ile eşdeğer.

Nereden nereye;  Şampiyonlar liginde oynamış, zamanın Koraç kupasını finalde avuçlarının içinden kaçırmış, ilerleyen yıllarda Eurocup ve sonrası FIBA Şampiyonlar Ligi ile devam eden Tofaş’a artık kala kala 4. kupa da oynamak kaldı. Orada da ligde bitirilen yerin kötülüğünden ancak başvuru kabulü ile oynaması düşündürücü.

Bu kulübün genlerinde Avrupa’nın ilgi gören liglerinde oynamak, taraftarını gururlandırmak var. Ancak son yıllarda üst yönetimin anlamsız, ucuz ve pek çok risk içeren oyuncu alma sevdası (esasında astarı yüzünden pahalıya gelip sezon içerisinde değiştirince çok daha fazla maliyet oluyor) takımın hedeflerin her yıl biraz daha küçülmesine ve bu kulübün basketbol kültürüne yakışmayan durumlara yol açıyor.

Bu sezon 4+3 yabancı kuralı geldi, işler daha da zorlaştı. Genç oyunculara yatırım yapan birkaç kulüpten biri isen bu oyunculara doğru örnek yabancılar seçilmeli. (David Rivers, Sammy Majia, Vasilie Micic ile olduğu gibi)

Hoş son yıllarda yatırım yapılan Türk oyuncularda da sıkıntıların olduğu ortada. Artık Tofaş basketbol geleneğine uygun adımlar ve ona göre hamleler yapmak şart. Son yıllardaki hatalardan ders alarak baştan işler sıkı tutulup istikrarlı bir takım oluşturulmak en öncelikli iş olmalı.

Açıklanan transferler orta şekerli gibi. Kalan O’Brien olumlu tercih. Hadi bu sezonu geçiş olarak kabul edelim ve Köyferans da oynamayı içimize sindirelim ancak taraftar son yıllardaki istikrarsız takımı artık görmek istemiyor. Bir an evvel toparlanıp eski ayarlarına dönmüş bir kulüp, bir transfer politikasına acil ihtiyaç var. Yoksa bu kan kaybı geri dönülmez noktalara doğru devam edecek.

Bursa’nın en önemli spor değerlerinde biri olan bu kulüp bu seviyeleri ve Köyferans Vizyonunu hiç hak etmiyor.

Öte yandan; Bursaspor da ise sponsor belli değil. Aynı Koç ile yola devam edileceği, geçen sene sonradan gelip müthiş katkı veren Gavrilovic ve yeni alınan bir oyuncu açıklandı. Geçtiğimiz sezon başındaki sıkıntılar daha da büyüyerek devam edecek gibi. Geçen sezon kimsenin beklemediği başarılı performans acaba bu yıl tekrarlanabilir mi? Lig de 3-4 yaprak kımıldamayan takım olması belki bir şans ancak bu sezon işler çok daha zor.

Basketbol da daha çok yeni olan bu sempatik kulübe kolaylıklar diliyorum. İnşallah bir veya birkaç sponsor bulup taraftarını sevindirecek duruma gelirler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X