Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Kadro kalitesi kazandırdı…

Pazar günü rahat bir maç izleriz diye gelenler tam korkulu rüya göreceklerken, kadro kalitesi ile Tofaş ligde yenilgisizliğini sürdürdü.

Maça çok iyi giren Tofaş’da ilk çeyrekte fark 10 sayılara çıkmışken, koç Orhun Ene hafta arası Avrupa maçını da düşünüp ve rotasyona başlayınca işler tersine döndü.

Burada rotasyona bir itirazım yok ancak 4 oyuncu birden değiştirmek gereksiz göründü. Bunu koç Ene, 1 veya 2’şer oyuncu ile yapsa geçişler daha istikrarlı olacak. Bir de uzunlardan maç boyunca sıfır katkı alınınca 3. çeyrek sonunda 10 sayı geri düşülerek işler ile sarpa sardı, ancak, Perez ve Reed eski takımlarına karşı olaya el koyunca ortaya kalite farkı çıktı.

Geçen sezon olmayan maça asılma ile direnç gösterme ile korkulan olmadı ve maç 93-86 kazanıldı. Galibiyet halinde bazı defolar daha rahat analiz edilebilir. Zira içeriden çok eksik kalındı. Geçen yazımda belirttiğim gibi Bankston çok atletik ve müthiş sıçrama yeteneğine sahip olmasına rağmen hiç caydırıcı değil. Çok kopuk ve silik. Bunu nasıl daha iyi hale getirebilirler büyük soru işareti. Diğer uzun Thompson ile bu sezonun zor gideceği de belli oldu. Biran evvel yerine birini bakmak lazım. Tahminime göre de bakıyorlar ama bu saatten sonra hele 5 numara bulmak çok zor bir süreç. Tofaş’da Trifunoviç önemli toplar sokarak kritik yerlerde katkı verdi ancak faul atış yüzdesine dikkat etmesi gerek.

Yiğitcan ise önceki maçlara göre bir miktar aşağı kalsa da her istatistikte vardı ve mücadele olarak yine iyi oynadı. Bu sezon uzun pozisyonu dışında 1 numarada da sıkıntı yaşanacak. Tek başına Perez’in bu tempoyu tüm sezon kaldırması zor, oraya da bir takviye gerekecek.

Hafta içi Bursa’da oynanacak Braunschweig maçı kazanılırsa grupta liderlik için çok avantajlı bir duruma geçilecek. Büyükçekmece’de Litvanyalı Sajus bir uzun nasıl katkı verir dersi vererek, 8 de 8 iki sayı, 6 da 6 faul isabeti ile mükemmel oynadı. Büyükçekmece’yi 3 yıldır takip ediyorum, hep düşmeme adayı ama kurtarıyorlar. Hatta Play-off’un kıyısından dönüyorlar. Bu takım tam bir koç takımı, makine düzeninde oynuyorlar ve iyi basketbol sergiliyorlar. Koç Özhan Şıvgın’ı tebrik ediyorum, daha iddialı bir takımı yönetmeyi hak ediyor.

Hakemler için birkaç kelime etmezsem olmaz; maalesef çok kötülerdi. Böyle bir üçlüyü bir araya getirmek için çok ama çok düşünmek ve kafa yormak gerek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X