Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

İlk izlenimler…

Köşe Yazısını Dinle

Coşku ile kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızda iki Bursa takımımızın hazırlıkmaçından yeni sezon için ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Son sezonları hayal kırıklığı ile geçiren geçen sezonda play-off yapamayarak Bursalı basketbol severleri üzen Tofaş yabancı olarak geçtiğimiz sezondan sadece O’Brien ile devam ederken, 5 numarada İsrail ve Yunanistan’da Avrupa deneyimi yaşayan ABD’li Kris Bankston tercih edildi.

Çok atletik ve savunmacı, spektaküler smaçları ile seyirciyi coşturacak kapasitesi var. Geçen sezonun en verimli oyuncusu Wiley’den biraz daha yırtıcı ve daha iyi yakın mesafe şutu olan bir uzun, ilk izlenimim çok olumlu.

Yine pivot takviyesi olarak bir diğer tercih geçen sezon Peristeri ile Şampiyonlar Ligi’nde ilk 4 yapan ABD’li Trevor Thompson alındı. Avrupa’da önemli tecrübesi olan 30 yaşındaki oyuncu pek hazır görünmedi ancak daha hazırlık süreci yeni başlıyor. 5 numara kumaşı var katkı sağlayacak gibi bir görüntü verdi. İnşallah yanılmam.

Büyükçekmece’den gelen ligimiz sayı kralı Reed sayı olarak çok önemli katkı

verir. Çok fit görünüyor. Ligimizde çok iş yapar zaten yaptı da. Perez ise çok tecrübeli ve takımı çekip çevirecek bir oyuncu. Bu maçta sakatlığı vardı oynamadı. Umarım sakatlık problemi geçen sezon Homesley gibi kronik bir hal almaz. 6. yabancı olarak iyi bir hamle gibi görünen ABD Milli takımı görmüş şutör John Jenkins sakatlık yaşayınca gelemedi, yerine Partizan’dan skorer guard 24 yaşındaki Uros Trifunovic açıklandı.

Türk oyuncu olarak Yiğitcan Saybir ve Berk Demir alınabilecek en iyi oyuncular, Yiğitcan 3 numara için Tolga ile çok kuvvetli bir ikili oluşturur. Zaten maçta Yiğitcan iyi sinyaller verdi, özellikle savunma tarafında katkısı büyük olacak. Berk ise hem 3 hem 4 numara oynayabilen iyi bir tercih ancak maçta biraz sinirli gördüm. Tecrübeli bir oyuncu olarak daha sakin kalmayı başarmalı.

Benim esas beğendiğim Türk transfer 20 yaşındaki Demircan Demir oldu, Karşıyaka altyapısından yetişen alt liglerde oynamış 1 ve 2 numara oynayan bu oyuncu çok değişik meziyetlere sahip. Ergin Ataman’ın takımında oynayan, sonradan girip en iyi oyuncuları tutan takımı ateşleyen Kalaitzaki’ ye oyun karakteri olarak çok benzettim. Orhun Ene gibi bir koç ile çalışmak onun için büyük şans olacak.

Sonuç olarak takım kimyası olarak iyi bir takım oluşturulmuş. Türklerin oynadığı en iyi takımlardan biri olacak gibi duruyor. Koç Ene ile konuştum. Türk yabancı fark etmez az 10 kişinin süreleri paylaştığı bir oyun düzeni ile oynayacağını belirtti. Çok enteresan bir takım izleyeceğiz diye düşünüyorum. 7. yabancı hakkını şimdilik kullanmayan Tofaş’ta ilk izlenimime göre geçen sene yapılamayan savunma yapılırsa ilk 4 adayı olacak bir takım gördüm.

Diğer takımımız Bursaspor’da yine Başkan ve yönetimi şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyor. Sponsor arayışları devam ederken pek çok takımın almak isteyeceği Karşıyaka’dan Jaylon Brown’u almak büyük iş. Tam bir çilek transfer olmuş, müthiş faydalı olacaktır.

Eurocup’ta yarı final oynayan London Lions’dan gelen 5 numara Josh Sharma tecrübeli bir oyuncu. Beklenen katkı alınacak gibi gördüm. Yine London’dan gelen forvet Donte Gratham ile oyun kurucu PJ Pipes soru işaretli oyuncular. Zaman ile ne katkı sağlayacaklarını hep beraber göreceğiz.

Genç Koç Serhan Kavut’un bu sezon daha fazla sorumluluk vereceği David Mutaf bunun farkında olduğunu ilk maçta gösterdi. Benim de ondan beklentim çok yüksek. İstikrarı yakalarsa enteresan işler yapabilir ve bu yolun sonu onu Milli

takıma kadar götürebilir.

Eski oyuncular Michineau ve Gavrilovic ikinci sezonlarında ligimizi tanıdılar ve daha verimli oyunlar oynayacaklardır. 7. yabancı şu an için yok. Alınan katkılar ile 3 aylık dönem için parasal sıkıntı olmayacağını duyuyorum ancak fikstürde ilk 6 maç zor.

İlk maçta Manisa deplasmanı galibiyeti olmazsa olmaz zira sonra Efes, Fenerbahçe, Telekom, Tofaş ve Bahçeşehir maçları ile seri çok zor. Kötü sonuçlar ile bütçe sıkıntısı birleşirse işler çıkılmaz yere doğru gidebilir.

Bu takıma sahip çıkmak lazım. Bursa basketboluna getirdiği heyecanı unutmayalım. Seyirci atmosferi ile evinde alacağı ekstra maçlar ile korkulu rüya görmediği bir sezon yaşayabilir. Yeter ki iyi bir sponsor bulsun. Her iki takımımızın da sakatlıksız ve başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X