Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Felaket öncesi son çıkış…

Köşe Yazısını Dinle

Dibe vuran Türk basketbolunda çok önemli bir seçim geldi çattı. Maalesef son yıllarda devamlı kan kaybeden, Ülkede bu kadar sevilen yatırım yapılan ve başarı beklenen ancak gün geçtikçe jet hızıyla aşağıya doğru giden başka bir spor dalı yok. Bunun sorumlusu kim dersek elbette TBF, liyakatsız kadrolar, ahbap çavuş ilişkileri, Vizyonsuz sadece koltuk korumaya odaklı yönetim ile işler geri dönülmez bir duruma geldi. 2016 dan beri Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki bu kurumda sadece ilk yıllarda kurulan gençler ligi dışında icraat yapılmadı o da son yıllarda amacının dışına çıkan ve angarya görülen bir halde, özellikle bu yaz altyapıların berbat hali bu işlerin nasıl yönetildiğini, pardon nasıl yönetilemediğini gösterdi. En önemli 3 kategoride gelen yendi giden yendi kümeler düşüldü ama TBF bunları gizlemeye yok göstermeye çalışmaktan yorulmadı. Önceki federasyon zamanında her kategoride ilk 4 yapan, şampiyonluklar kazanılan durumdan bu durumlara gelindi tüm yaz yapılan kamplar, hazırlık turnuvaları boşuna masraf diyerek azaltıldı, başarısız teknik staflar ile çalışıldı bu durum bağıra bağıra geldi çünkü bol sıfırlı maaşlı danışmanlar, seyahatlere götürülen yancılar için bir yerden kısmak lazımdı, ama anlayamadılar dibe vurmanın başlangıcı altyapılar oldu.

Yetenekli denilen A Milli takım en başarısız dönemini yaşadı, 50 sayı fark yedik rezil olduk daha fazla rezil olmayalım diye turnuvadan çekilip diğer takımları zor durumda bıraktık, müthiş bir prestij kaybı yaşadık, A milli takım için basamak olan U20 turnuvası ilk 8 e kalma maçına bir günlüğüne Milli takım antrenörünü götürmeyi beceremeyen bir federasyon başkanımız var, onun devamında küme düştük, hoş Sırbistan turnuvasından çekilme kararını da kimin verdiğini tahmin etmek zor değil, bu kadar başıboşluk ile son zamanlarda yaşananlar normal ama çok acı. Esasında son TBF de bazı basketbol adamları vardı ve ilk zamanlarda herkeste bir umut yarattılar ancak işler icraata gelince olmadı çoğuna sorumluluk verilmedi onlarda çabuk pes edip orada etkisiz kalmayı tercih edince dağ fare doğurdu. Bu arada son zamanlarda tutturulan tesis yaptık kimsede yok masalı artık kabak tadı verdi bu tesisleri Devletimiz yaptı siz gidince beraber yanınızda götürmeyeceksiniz kim gelirse gelsin o tesislerden Ülke basketbolu yararlanacak.

Köşe başlarında tüm kulüplerin şikayetçi olduğu yöneticilerden vazgeçmemeniz bu kaçınılmaz noktayı getirdi. Bahis söylentileri ayyuka çıktı, Hakem eğitimi ve yeni yüzler neredeyse sıfır, İddia gelirleri yıllardır aynı, yayıncı kuruluştan gelen para kulüplerin yol parasına bile yetmezken hala bu federasyonu desteklemek sadece biz kendimize nasıl bir avantaj sağlarız gibi sığ bir düşünceden başka bir şey olamaz zira Ülkemizde başkanı biz belirledik gibi bir misyon peşinde olan koca koca yılların kulüpleri Basketbola ne kadar zarar verdiklerinin maalesef farkında değiller, bu gemide hepiniz varsınız gemi batarsa ne olacağı malum ki zaten şu an oluyor. Bir yılın çoğunu Amerika’da geçirerek yönetilecek bir federasyon olmadığını hele bu geldiği noktada birileri anlamalı. Bir önceki seçimde rakibini yanına almak bence son çırpınıştan başka bir şey değil, bunu kabul etmeninde hiç erdemli bir davranış olmadığı da ayrı bir konu. Diğer yandan basketbolumunuz tüm kesimlerinin Efe abisi Efe Aydan dan önemli bir adım geldi umarım istenilen etkiyi sağlar ve bu felaket öncesi son çıkışı yakalarız, artık yeni bir heyecan yeni kadrolar ancak yukarı gidişi başlatabilir, eğer söylendiği gibi hazır kadrolar ve liyakat esaslı anlayış olursa başarılı gelecektir, zira bu kadar başarısız bir yönetim tarihte görülmedi, basketbol iyice elden gitmeden taşın altına eli koyma zamanı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X