Altan Kutucu
Altan Kutucu
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Büyük fiyasko…

Köşe Yazısını Dinle

Geçenlerde toplanan Basketbol A Milli Takım; basın toplantıları, Milli takım tekrar beraber, çok çalışıyoruz, hedefimiz madalya, boş konuşmalar ve sonunda Fransa’dan yenen 50 sayılık fark. Bu ne rezalet? Burası Milli forma, bunun bir onuru, bir gurur var. Böyle bir sonuç alamazsın. Böyle bir oyun oynayamazsın.

Oyuncular tatil yerine ben niye buradayım derlerse, hedefsiz olarak gittiğin hazırlık maçı ki o Fransa ev sahibi olduğu Olimpiyat için takımı hazırlıyor. Tam konsantre değil, ancak ona rağmen 96-46’lık bir hezimet.

Bu nasıl plansız programsız hazırlık? Bu ne büyük prestij kaybı hiç mi gururunuz yok? Bu hezimeti öngörüp de mi TV’den yayınlatmadınız bu maçı? Neresinden bakılırsa bakılsın büyük fiyasko.

Federasyon olarak zaten voleybolun çok altında kalınmışken, futbol ile beceriksizlik konusunda yarışırken, futboldaki son harika Avusturya galibiyeti ve mükemmel mücadele ile Avrupa’da ilk 8’e kalınması, müthiş yetenek Arda, mükemmel ötesi oynayan Merih, mucize kurtarışları ile Mert Günok, biyonik ciğeriyle koşu rekorları kıran Ferdi, takımı her koşulda toplayan Kaan ve kanının son damlasına kadar mücadele eden tüm oyuncular ile gündemi yakalan futbol takımımızdan sonra ülke de en başarısız Federasyon olmayı açık ara başarıp üstüne de 50 sayılık rezalet ile tüy diktiniz bravo.

Plansızlık demişken, bu takıma zaten NBA oyuncularımız ve devşirme gelecek. Son maçta oynayan oyunculardan 3-4 kişi kadroda olabilecek. Bu maç mı planlanır? Böyle bir saçmalık olmaz. Eğer 2025’te madalya hedefliyorsan adımlarını ona göre atar, ona göre bir hazırlık düzeni yaparsın. Gidip Fransa’dan 50 fark yiyemezsin. Bu forma bu kadar ucuz değil. Bu işlerin kimlerin eline kaldığı ortada. Olimpiyat sonrası seçimler olacak. Acil bu iş bilmez Federasyondan kurtulmak şart. Maalesef başka bir yol kalmadı. 4 yıl daha bu beceriksizlikler devam etmemeli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X